Robotar: Tänk om de tänker högt? Sanningen kan överraska dig

Kallas Peppar, eller snarare, det är namnet på den mest populära modellen i vetenskapliga laboratorier. Det är en robot och från idag kan tänka högt. Detta är det otroliga resultatet av två forskare från Palermo som har kombinerat kunskaper och studier som skapat in Italien den första modellen i världen. Hur många av oss har undrat vad som skulle hända om robotar en dag började prata och tänka högt! Hur skullemänniska-maskin interaktion? Svaret verkar komma inom kort, men redan nu kan vi veta något om det. Här är alla detaljer.

Pepper, världens första robot som tänker högt

Vi har redan introducerat Pepper, den första roboten i världen som tänker högt. För att du gav honom detta kapacitet de är två experter på beräkningsmodeller av språk och inom datavetenskap och robotik. Dell ‘Universitetet i Palermo, Arianna Pipitone Och Antonio Chella de har kombinerat sin passion, sina intuitioner och sin intelligens för att nå rekord.

I en intervju medHantera Chella sa: “”. Ett nytt sätt att se maskiner, men framför allt en uppfinning som kommer att revolutionera relationen mellan människa och robot.

Estetiskt är Pepper öm, två stora ögon de är kapabla att mjukgöra även den mest “grova” mannen. Det otroliga är att denna ömma robot innan han agerar, sänker tonen i rösten, börja tänka högt. Och han gör detta under alla åtgärder som kan få honom att ha några bryderi. Ett exempel? Den som rapporterades i artikeln publicerad på Ansa.it.

När du ber roboten att lägga en servett på bordet och inte som etiketten indikerar, så här börjar den tänka:

“”. Och efter att ha bekräftat att det som efterfrågas måste genomföras tänker han lite orolig: “”.

Kort sagt, om artificiell intelligens känner igen känslornu vi vi spionerar tanken på robotar. Att lyssna på dem medan de resonerar efter en mänsklig begäran är otroligt. Utforskaomedveten om det konstgjorda den ser ut som en science fiction-film, men idag har den blivit verklighet.

Relaterade Artiklar

Back to top button