Robot skapar fantastiska Super Mario Domino-väggmålningar på 24 timmar

Dominator världsrekord domino © Mark Rober

En robot, 100 000 dominobrickor och den mest kända videospelslicensen i världen ger tillsammans en imponerande fresk.

Känd som Dominator, har denna robot enbart dedikerad till att sätta upp dominobrickor precis slagit ett världsrekord, att ha lagt 100 000 rektangulära bitar på drygt 24 timmar.

Läs också:
Boston Dynamics får sina Spot-robotar att dansa till BTS för att fira dess övertagande; det är vackert… och läskigt.

Fem år av förberedelser och 14 000 rader kod

Föreställ dig bara: en före detta NASA-ingenjör (som heter Mark Rober) ägnar fem år av sitt liv åt att skapa Dominator-roboten, vars enda uppgift är att sätta upp dominobrickor mycket snabbt.

Mark Rober fick sällskap av två studenter från Stanford University och en mjukvaruingenjör från San Francisco Bay Area, och teamet på fyra entusiaster gav sig i kast med att skapa denna storögda robot. För att uppnå detta skrevs 14 000 rader kod, rundstrålande hjul installerades och speciella trattar 3D-printades. Resultatet är där, eftersom ett världsrekord har slagits av roboten.


Som jämförelse skulle ett team på sju skickliga dominobyggare ta ungefär en hel vecka att färdigställa Super Mario Bros.-väggmålningen, medan Dominator bara behövde drygt 24 timmar. Att veta att han kan placera 300 dominobrickor på en gång, allt med kirurgisk precision, blir det för svårt för människan att tävla.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button