Robinhood: attacken av användare på Play Butik efter GameStop-åtgärdsblocket

Robinhood är appen av noll provision onlinemäkleri, mer van vid köp av aktier (multi-cinema kedja räddad av redditor efter dunsen som spelades in 2020 på grund av pandemin). På senare tid har dock denna bestämt sig för det begränsa handel, utlöst allmän ilska. Vad skulle appen göra? Det stoppade all handelsaktivitet som drivits av WallStreetBets subreddit, vilket resulterade i ett nytt misslyckande för GameStop på aktiemarknaderna. Enligt företaget är detta “u”.

Robinhood: recensionsbombningen

Hur gick attacken till? Detta är en teknik som kallas recension-bombning och har som sin egenskap regnet av negativa recensioner a en stjärna (tills igår var det cirka 275 tusen totalt) mot appen. Så fort Google insåg vad som hade hänt tog det omedelbart åtgärder borttagning från Play Butik, försöker återställa de initiala utvärderingarna. Plattformen Robin Hood har återvänt till att ha ett genomsnittligt betyg på fyra stjärnor medan Google har förbjudit recensioner som publiceras i det enda syftet att manipulera applikationen. Det lade också till mänsklig kontroll med hjälp av algoritmer som kan känna igen recensioner som inte följer reglerna.

Robinhood har därför släppt en pressmeddelande där han säger:

Kort sagt, Robinhoods blockad av onlinehandel har till och med orsakat ilska hos amerikanska politiska krafter. Alexandria Ocasio-Cortezen medlem av Financial Services Committee, sa på Twitter att han var orolig.

Relaterade Artiklar

Back to top button