Risk: mekanismerna som får oss att älska honom har upptäckts

Ordet risk anger potentialen för en vald handling eller aktivitet att leda till en förlust eller en oönskad händelse. Alla gillar att riskera lite och låt oss inse det, utan risken skulle det inte finnas den där nypa panache i våra liv som annars skulle riskera att bli fruktansvärt tråkiga. Men har du någonsin undrat vad det är som driver oss att älska risken så mycket?

För att svara på denna nyfikna fråga är en studie publicerad i tidskriften Rörelsestörningar av ett team av forskare från Sant’Anna School of Advanced Studies i Pisa ochAOU av Careggi. Specifikt har de italienska forskarna identifierat de mekanismer som leder till att älska risk. I synnerhet gjordes denna överraskande upptäckt på människor som lider av en sådan neurodegenerativ sjukdom mycket utbredd: den Parkinsons sjukdom.

Hos personer med denna neurologiska störning, dvs basala ganglierna de fungerar inte längre ordentligt och konsekvenserna är mycket allvarliga. Den största oroligheten finns i rörelser och i synnerhet i beslutsprocesser. Detta resulterar i en störning av kontrollen av pulser vilket ökar attraktionen mot allt som utgör en risk. För sin intressanta forskning registrerade och jämförde italienska forskare individers aktivitet neuroner i basalganglierna hos patienter med Parkinsons med eller utan impulskontrollstörningar. Skillnaderna som de har märkt har gjort det möjligt att skapa en algoritm att identifiera patienter med störningar, endast baserat på observation av deras neuroner.

Detta är en särskilt intressant studie som representerar ett steg framåt från betydande kliniska implikationer eftersom det gör det möjligt att implementera en mycket personlig terapi för varje patient med Parkinsons sjukdom. I slutändan kan vi säga det bestämt, risk leder oss inte alltid till negativa resultat.

Relaterade Artiklar

Back to top button