Rippa ljud-CD till MP3 med Windows Media Player

En av de vanliga frågorna jag får från vänner och kollegor är hur man tar en vanlig ljud-CD och konverterar spåren till filer MP3 . Tack vare smartphones, tiderna då du kunde bära kompakt spelare(CD-spelare) -CD-skivor är borta för länge sedan! Men varför betala 99 cent på iTunes eller Google Play Butik för musiken du redan har!? Istället bör du gräva fram alla de gamla CD-skivorna och kopiera dem till din dator och sedan importera dem till din iTunes musikbibliotek och synkronisering(musikbibliotek och sync) med en telefon.

Faktum är att denna process är ganska enkel och kräver bara Windows mediaspelare(Windows Media Player) , som installeras som standard i fönster. Windows 7 och Windows 8 du kan rippa ljud-cd-skivor direkt till MP3-format(MP3-format), det finns inget behov av att konvertera dem från ett format till ett annat.

För att börja rippa musik från en ljud-CD, klistra in den i CD/DVD-enhet . Om Windows Player media(Media Player) ännu inte var öppen, när du satte in CD:n, kommer ett litet fönster att visas som heter Läget “Spelar nu”.(Nu spelas läge) och när du flyttar muspekaren över skivomslag(albumomslag) kommer du att se en liten knapp för att rippa CD-skivan.

Om du redan har öppnat WMP du kommer att gå till biblioteksläge(biblioteksläge) och se några nya menyalternativ högst upp: Rippa CD och RIP-inställningar(d RIP-inställningar) .

rippa cd rippa inställningar

Biblioteksläget är bättre i den meningen att du kan välja exakt vilka spår du vill rippa istället för att behöva rippa hela CD:n. För att göra detta, avmarkera helt enkelt alla spår du inte vill kopiera innan du klickar på ” Kopiera CD(Rippa CD-knapp) -disk “.

Notera. Innan du rippa en CD, se till att du är ansluten till Internet, eftersom WMP kommer att leta upp albuminformation, hålla reda på och lägga till metadata till filen. (Obs: Innan du ripper en CD, se till att du är ansluten till Internet eftersom WMP kommer att leta upp information om albumet och spåret och lägga till den metadatan till filen.)

Innan du kopierar bör du också kontrollera kopieringsinställningarna för att se till att de uppfyller dina krav vad gäller format, kvalitet etc.

kopieringsinställningar

Som ett format utdatafil(utgångsfil) du kan välja Windows Media Audio , Windows Media Audio Pro , MP3 och WAV . Standardljudkvaliteten är 128 kbps, men du kan kopiera den upp till 192 kbps(Kbps) om du vill.

rippa ljudkvalitet

Om du ripper många CD-skivor och inte vill ändra dessa inställningar för varje CD, klicka på ” Extra tillval( Fler alternativ) ” och ändra sedan standardvärdena. Här kan du också se standardplats(standardplats) för att kopiera musiken, vilket förmodligen är ” musik(Musik)” i mappen Användare.

rippa wmp-inställningar

När du klickar på ” Kopiera CD(Rip CD)-Disc”, kommer processen att starta och tiden det tar att rippa CD:n beror på hastigheten på din CD/DVD-enhetshastighet och CPU-hastighet men överlag borde det vara en ganska snabb process.

kopiera ljudspår

Det är ungefär det! Att rippa en CD-skiva är väldigt enkelt nuförtiden, och om du har många gamla musik-CD-skivor, rippa dem alla innan du tappar bort dem. Om CD-skivan har upphovsrättsskydd kan rippningsprocessen misslyckas, men Windows Player fortfarande media(Media Player) kunde kopiera nästan varje CD jag kastade på den. Om du har frågor om kopiering

En vanlig fråga jag får från vänner och kollegor är hur man tar en vanlig ljud-CD och konverterar spåren till MP3-filer. Dagarna med att bära runt på en CD-spelare är sedan länge förbi, tack vare smartphones! Men varför betala 99 cent på iTunes eller Google Play Store för musik du kanske redan äger!? Istället bör du gräva fram alla de gamla CD-skivorna och rippa dem till din dator, som du sedan kan importera till ditt iTunes-musikbibliotek och synkronisera till din telefon.

Processen är faktiskt ganska enkel och kräver bara Windows Media Player, som är installerad med Windows som standard. I Windows 7 och Windows 8 kan du rippa ljud-CD-skivorna direkt till MP3-format, utan att behöva konvertera dem till från ett format till ett annat.

För att komma igång med att rippa musik från en ljud-cd, fortsätt och stoppa in den i din cd/dvd-enhet. Om Windows Media Player inte redan var öppen när du satte i CD-skivan, kommer ett litet fönster att dyka upp som heter Spelar nu läge och när du håller musen över albumomslaget ser du en liten knapp för att rippa CD-skivan.

spelar nu mode rip cd

Om du redan hade WMP öppet, då är du med biblioteksläge och du bör se några nya menyalternativ högst upp: Rippa CD endRIP-inställningar.

rippa cd rippa inställningar

Biblioteksläget är bättre i den meningen att du kan välja exakt vilka spår du vill rippa istället för att rippa hela CD:n. För att göra det avmarkerar du bara alla spår som du inte vill ska rippas innan du klickar på knappen Rippa CD.

Innan du ripper bör du också kontrollera rippningsinställningarna för att se till att de är vad du vill ha när det gäller format, kvalitet etc.

rippa inställningar

För formatet på utdatafilen kan du välja Windows Media Audio, Windows Media Audio Pro, MP3 och WAV. Som standard är ljudkvaliteten 128 kbps, men du kan rippa den hela vägen upp till 192 Kbps om du vill.

rippa ljudkvalitet

Om du ripper många CD-skivor och inte vill ändra dessa inställningar för varje CD, klicka på Fler alternativ och ändra sedan standardinställningarna. Här kan du också se standardplatsen för att rippa musik, vilket förmodligen är musik mappen i mappen Användare.

rippa inställningar wmp

När du klickar på Rippa CD kommer processen att börja och hur lång tid det tar att rippa CD:n beror på din CD/DVD-enhetshastighet och CPU-hastighet, men på det hela taget bör det vara en ganska snabb process.

rippa ljudspår

Det är ungefär det! Att rippa en CD är väldigt enkelt nuförtiden och om du har många gamla musik-CD-skivor liggandes, fortsätt och rippa dem alla innan du tappar bort dem. Om en CD har upphovsrättsskydd på sig kan rippningsprocessen misslyckas, men hittills har Windows Media Player kunnat rippa nästan varje CD jag har kastat på den. Om du har några frågor om ripping

Relaterade Artiklar

Back to top button