Revolut kan tillkännage möjligheten att “ta ut kryptor” med sina kreditkort

Revolut

Neobanken Revolut
kunde äntligen tillåta sina användare att överföra kryptovalutor till externa plånböcker.

Hittills har det brittiska företaget fortfarande inte erbjudit möjligheten att överföra krypto från sitt Revolut-konto till en annan plånbok. Med andra ord, genom att köpa bitcoins via mobilbankapplikationen är det omöjligt att flytta dem någon annanstans. Kryptovalutor som förvärvats på ett Revolut-konto förblir kopplade till det senare.

Läs också:
Visa går vidare med att integrera kryptovalutor i sitt betalningsnätverk

Överför bitcoins till andra plånböcker

Saker och ting kan snart förändras. Det var i ett inlägg som publicerades på sin blogg som fintech-företaget meddelade att kunder med Metal-erbjudandet kommer att få betaåtkomst så att de kan överföra bitcoins utanför Revolut. Anteckningen i fråga, som snabbt raderades, sågs dock av AltFi.

Det var genom en talesperson för nätbanken som Revolut pratade med sajten, vilket indikerar att artikeln lades ut tidigare än väntat av misstag och att lanseringen av denna nya funktion är planerad till torsdagen den 6 maj.

Också enligt samma publikation kommer de första kryptovalutauttagen att gälla bitcoin och andra krypto kommer att läggas till inom en snar framtid.

Läs också:
Boursorama låter dig nu länka dina Coinbase-, Binance- och Kraken-konton till ditt klassiska konto

En ny twist för Revolut

Utöver denna nya funktionalitet som erbjuds till Metal-kunder kommer vissa gränser att införas, åtminstone under betaperioden. Endast tre icke-Revolut-plånboksadresser kan användas och BTC-uttag kommer att begränsas till £1 000 per månad, upp till en gräns på £500 per dag. Dessa begränsningar kommer att ses över i framtiden.

Kom ihåg att neobanken föredrar att dess kunder behåller sina kryptovalutor inom företaget. Kryptovärlden som kretsar kring principerna för decentralisering, faktumet att inte kunna lagra dem i andra plånböcker har länge kylt många handlare. Genom att aktivera den här funktionen, hoppas nätbanken kunna locka nya kunder till sitt Metal-erbjudande?

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt.
Läs mer

Källa: Altfi

Relaterade Artiklar

Back to top button