Renault ZOE kommer snart att vika ut, ersatt av den elektriska Renault 5

Renault ZOE

Slutklapp för den franska storsäljaren som kommer att ge vika för nästa elektriska R5 2024.

Det skulle ha varit svårt för Renault ZOE och den nya elektriska R5:an att samexistera. Ledaren för Renault-gruppen, Luca De Meo, har bekräftat den förestående pensioneringen av ZOE, bästsäljare sedan dess introduktion 2012. VD:n specificerade att produktionen av modellen kommer att stoppas 2024, vilket lämnar allt utrymme för framtida elfordon.

Läs också:
Elfordon fördubblade sin marknadsandel i Europa 2021

En elektrisk R5 till ett mer konkurrenskraftigt pris

2024 är det planerade marknadsåret för den nya elektriska R5:an, som fortfarande är på konceptstadiet idag. Den kommer att baseras på den franska gruppens CMF-B EV-plattform och kommer att vara, enligt De Meo, ” mer kostnadskonkurrenskraftig “. Den elektriska R5:an skulle därför kunna marknadsföras till ett mer överkomligt pris jämfört med föregångaren, som börjar på 32 500 euro exklusive bonus.

Renault satsar därför på nostalgi för att införa sin nya modell, tillsammans med en ny elektrisk 4L. De två modellerna, portarna till märkets elektrifierade framtid, kommer inte att misslyckas med att intressera fransmännen och få folk att glömma Twingo EV och ZOE-kombinationen.

Källa: insideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button