Renault presenterar sin nya logotyp och placerar den redan på sin framtida Megane E-TECH 2022


Efter en liten makeover 2015 har Renaults logotyp fått en ansiktslyftning, med en helt ny diamant.

En ny logotyp som är modernare, mer levande, mer öppen.

Läs också:
Renault återupplivar sin legendariska R5, i en elektrisk version

Den nya Renault-logotypen först på Megane E-Tech Electric

För några veckor sedan presenterade Renault sin fantastiska 100 % elektriska R5, som en del av sitt “Renalution”-projekt. En R5 som sedan hade en helt ny Renault-logotyp, helt omdesignad och moderniserad.

Idag bekräftar Renault att denna nya logotyp kommer att användas för allra första gången på den framtida Megane E-Tech Electric, innan den appliceras på hela Renault-sortimentet 2024.

Renaults logotyper © Renault

Ren, utan signatur eller typogram, denna logotyp är inte stängd, vilket symboliserar varumärkets öppenhet och transparens förklarar Renault. En logotyp utvecklad med Landor&Fitch-byrån, som successivt kommer att demokratiseras på märkets fordon och Renault-nätverket från och med nästa år.

Renault Megane © renault

Med detta nya ansikte kommer Renault också att erbjuda reklam som ger kreativitet, modernitet men också nostalgi en plats. ” De präglas av några “madeleines de Proust” som kännetecknas av märket: Renault Fuego, några återbesökta kultlåtar som “Johnny & Mary”, eller till och med Renault Gitane cykeltröja från 70-talet i nya Captur E-Tech Hybrid annons säger Arnaud Belloni, marknadsdirektör.

I väntan på att hitta denna nya logotyp på Renaults flotta kommer den nya varumärkesidentiteten att distribueras nästa månad på tillverkarens olika webbplatser.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button