Renault återupplivar sin legendariska R5, i en elektrisk version

Renault 5 prototyp

I början av 2021 har Renault-gruppen beslutat att återupptända lågan bland sina fans, med… en ny R5!

Det är (för tillfället) en prototyp, men den här nya 100 % elektriska R5:an får redan några hjärtan att kantra.

Hej, jag är Renault 5!

Renault 5 (eller R5) lanserades i början av 1970-talet och blev en omedelbar framgång, så mycket att den förblev den mest sålda bilen i Frankrike i 10 år (från 1974 till 1983).

En Renault 5 som också har avböjts i många sportversioner, med Alpine och Alpine Turbo-versionerna, för att inte tala om R5 Turbo. 1984 lanserades den andra generationen, med Super 5.

Renault 5 prototyp

Som en del av en ny strategisk plan, kallad “Renalution”, har den franska tillverkaren lyft på slöjan för en häpnadsväckande R5-prototyp. En 100% elektrisk modell, som har för avsikt att hylla 70-/80-talens mekaniska ikon.

Renault 5 prototyp

Renault 5 Campus Luxus Billigt

En modell som uppenbarligen spelar nostalgins kort och tar upp huvudlinjerna i den ursprungliga designen. Vi känner alltså omedelbart igen “tassen” R5, med dock en fin dos modernitet, och några futuristiska inslag, speciellt framtill.

Renault 5 prototyp

Renault har spridit olika nickningar till R5 på denna nya prototyp, i nivå med sidogrillen, den bakre logotypen eller till och med hjulen. Observera att Renaults logotyper fram och bak på bilen lyser när bilen är på. Framtiden berättar vi!

Renault 5 prototyp

En R5-prototyp som också hävdar sin sida ” Fransk touch via en trefärgad flagga placerad på ytterspeglarna. Det återstår att se nu om det en dag kommer att vara möjligt att lägga en beställning på denna framtidens R5:a hos närmaste Renault-återförsäljare.

Källa: THMs

Relaterade Artiklar

Back to top button