REKT RGo test: en spelstol som fokuserar på ergonomi

REKT RGo © Nerces

Några veckor efter att ha testatULTIM8-RS, en modell som inte längre kan vara “gamer”, erbjuder REKT oss sin RGo. Om stolen fortfarande är avsedd för gamers ser den ut som en ergonomisk sits avsedd för kontoret. Eftersom badkaret inte är för alla spelare!

I REKT-katalogen sedan några år tillbaka är RGo-sortimentet uppdelat i tre produkter, ganska nära varandra. Vårt marsvin för dagen är den billigaste modellen, men den kostar fortfarande 499 €. Ett snäpp ovan med några ytterligare förbättringar hittar vi RGo Max (629 €). Och om din budget är obegränsad kan du sikta ännu högre: RGo Max Business ger fler inställningar, men det kommer att kosta dig 719 €.

REKT RGo © Nerces
REKT RGo © Nerces

Vid första anblicken på REKT RGo känner vi att den ser ut som ingen annan spelstol © Nerces

Sammanfattning

Kvalitetsförpackningar, alla har sin plats

Om du någonsin har blivit förvånad över att få en plats spelande hemma, du vet vad vi pratar om när vi säger att REKT RGo-lådan är “bulkig”. Det måste sägas att besten, monterad, representerar totalt 24 kilogram – så oundvikligen, när allt fortfarande är i lådorna, är det ännu tyngre.

REKT RGo © Nerces
REKT RGo © Nerces

Förvaringen av de olika komponenterna är lika enkel som praktisk © Nerces

REKT har dock gjort bra saker för att organisera de olika komponenterna så bra som möjligt och ge instruktioner som beskriver de olika stegen i monteringen. Som sagt, även utan detta dubbla ark är det inte särskilt svårt att uppnå sina mål, särskilt eftersom de individuella lådorna i varje bit tydligt anger vad som finns inuti.

REKT RGo © Nerces
REKT RGo © Nerces

Observera den omsorg som ges till varje element © Nerces

Enkel montering, skruvar ibland nyckfulla

På några sekunder befinner vi oss i ett skönt “röra” med hjulen, sätet, hydraulcylindern, stjärnbasen, ryggstödet och diverse tillbehör. Första fördelen dock på andra produkter (inklusive signerad REKT), armstöden är här redan fixerade i sitsen. Det är mindre att installera.

REKT RGo © Nerces

I övrigt fortsätter vi som på vilken stol som helst spelande och saker och ting utgör inte ett särskilt problem. Vi börjar därför logiskt med hjulen som ska pluggas in i stjärnbasen. Vi uppskattar i förbigående att de också är väldigt lätta att ta bort utan att det finns någon risk att de lossnar oavsiktligt.

REKT RGo © Nerces

Följande steg är inte särskilt originella, men samtidigt är det inte riktigt vad vi ber dem om. Det första steget är att fixera “kontroll”-delen som inkluderar handtag och hantering av vippan till sätet. När detta är gjort placeras hydraulcylindern på stjärnbasen och sitsen – nu färdig – monteras på enheten.

REKT RGo © Nerces
REKT RGo © Nerces

Och ändå vänder de sig kunde ha sagt Galileo © Nerces

De sista stegen består av att fästa ryggstödet, den lilla fjärrkontrollbrytaren och vid behov nackstödet. Bra poäng faktiskt, REKT överlåter valet till användaren att inte använda detta tillbehör vilket stör vissa. En annan bra poäng: de flesta av de nämnda elementen kan justeras i sin placering: armstöden har en liten marginal, som fåtöljen eller nackstödet. Den andra sidan av myntet: det krävs några försök för att hitta den perfekta positionen.

REKT RGo © Nerces

En känsla som skiljer sig mycket från andra “spelare”

En modell som resolut vänder sig mot världen av ergonomiska säten, RGo skiljer sig därför mycket från de fåtöljer som vi är vana vid att testa. Genom de olika bilderna i vår artikel kan du redan se dessa skillnader, men låt oss inse att kontrasten vid användning är ännu mer slående.

REKT RGo © REKT
REKT RGo © REKT

RGo i alla dess dimensioner då, detaljerat av dess tillverkare © REKT

För det första är det inte längre någon fråga om att hitta en “bucket seat”-form och vi drar nytta av något som är närmare kontorsstolar. Vi hyllar REKTs arbete med sitsen och ryggstödet, vars beklädnad är ett slags “andasnät”. Om sakens estetik inte bara kommer att ha fans (det är lite håligt överallt), är faktum att en sådan beläggning andas mycket mer än tyget som vanligtvis används – och låt oss inte ens prata om läder eller läderimitation .

REKT RGo © Nerces
REKT RGo © Nerces

Kontrollblocket som är fixerat med två perforerande skruvar: det har två små handtag © Nerces

Under långa spelsessioner känner vi inte den minsta trötthet eller det minsta obehag, trots de höga temperaturer som vi kunde uppleva under detta test. Till råga på allt verkar denna beläggning ge ett slags grepp vilket gör att du aldrig riskerar att halka eller behöva ompositionera dig för att hitta en mer passande position. Dessutom specificerar REKT att denna beläggning också har en anmärkningsvärd livslängd.

REKT RGo © Nerces

Där är vi naturligtvis hårt pressade att bedöma, men inser att detta inger mer självförtroende än tyg eller läderimitation, som i allmänhet inte uppskattar friktionen i våra bakdelar! Dessutom måste vi betona den utmärkta balansen i hela sätet, vilket delvis beror på sätets placering och hållning. Sits vars position även kan justeras i djupled.

Som ofta ser REKT till att hennes bebis klarar sig, även när “belastningen” når max 150 kg. Inte mer än vid tidigare tester, vi kan verifiera detta påstående. En sak verkar dock säker: som på tidigare modeller som passerat våra händer, har vi lite förtroende för funktionen gungstol om användaren väger över 140 kg!

REKT RGo © Nerces
REKT RGo © REKT

Enkelt att fixa, nackstödet är praktiskt, även om vi beklagar frånvaron av nackstöd © Nerces / REKT

En mycket behaglig funktion, som bygger på en gungeffekt lika mjuk som bekväm. Kom igen, en beklagande på den här nivån: REKT erbjuder inget fotstöd som perfekt skulle stödja kroppen över hela längden. Merkostnaden skulle inte vara hållbar, men det är desto mer olyckligt eftersom ryggstödets maximala lutning tillåter verkliga stunder av avkoppling. Var dock försiktig, du bör inte sikta på 180° för vissa konkurrerande modeller: vi är begränsade här till 33°.

Vissa kommer självklart att ångra att ländryggsförstärkningen är “integrerad” i strukturen, men REKT har trots allt lyckats göra den justerbar. Höjden och djupet kan därmed anpassas över några centimeter för att hitta rätt position. Inte nödvändigtvis ett fan av de stora kuddarna som levereras av flera tillverkare, vi uppskattade verkligen denna typ av stöd, speciellt eftersom ryggstödet som helhet är justerbart i höjdled, på fyra olika nivåer.

REKT RGo © REKT
REKT RGo © REKT

En riktig stund av avkoppling tack vare ryggstödets lutning (max 33°) © REKT

För att inte förstöra något har REKT tänkt sig ett avtagbart nackstöd. De två fästskruvarna på denna kunde ha gynnats av en bättre finish, men höjdjusteringen på 5 nivåer och den möjliga vridningen framåt/bakåt över 45° är ytterligare två fördelar. Svårt att göra utan ett sådant tillbehör när man väl smakat det, även om vissa kommer ångra bristen på stöd direkt vid nacken.

REKT RGo © Nerces

I enlighet med gällande standarder har REKT antagit så kallade “4D” armstöd vars höjd (8 nivåer x 8 cm), avstånd (5 nivåer) och djup (9 nivåer) samt orientering (med 30 °). Den enda kritik som kan framföras mot dem: i “hård” plast är de mindre bekväma än RGo:s säte och ryggstöd.

En sista punkt för att diskutera de kontrollmöjligheter som REKT ger oss. Detta går genom fyra spakar, varav två är grupperade i en liten konsol för att skruva fast på sidan av stolen. Synd, det går inte att placera den var som helst och, synd också, kontrollerna kan verka lite hårda. Å andra sidan, inget att klaga på slaget att ta för att hantera lutning, höjd och gung: det tar knappast mer än några minuter.

Trio REKT RGo, Max och Business © REKT

REKT RGo, anser Clubic

REKT RGo8

Medan de flesta tillverkare av spelstolar nöjer sig med att hålla sig i sin komfortzon, har REKT ändrat sina vanor med RGo-serien, vars mål är att bryta med den oundvikliga bilsimuleringsstilen. Som namnet antyder är RGo en ergonomisk produkt som är mer respekterad för allas morfologi.

Oundvikligen, för att upprätthålla ett överkomligt pris, tvingades REKT göra vissa eftergifter och det är därför ingen fråga om att jämföra RGo med de bästa Herman Miller-produkterna i synnerhet. Löftet hålls dock och för mindre än 500 euro drar vi nytta av en bekvämare sits, mer anpassningsbar till våra ryggar. Var dock försiktig, ergonomisk sits kräver, det kan tvinga dig att se över din hållning lite. Så du måste ge dig själv tid att tämja den.

Efter en stunds anpassning börjar vi uppskatta det minsta av faciliteterna medan beläggningen är en välsignelse som förändras så mycket från det traditionella tyget/läderimitationen. Nackstödet är ett trevligt plus och om svankstödet ändå kan förbättras gör det sitt jobb mer än ordentligt. I slutändan är den främsta kritiken som vi kommer att framföra mot RGo en finish som kanske är lite sämre än på ULTIM8-RS från samma tillverkare. Inget dramatiskt dock.

Mest

  • Anmärkningsvärd beläggning
  • Mycket hög komfort
  • Lågt pris för ergonomi
  • Många möjliga inställningar
  • Effektiva 4D-armstöd
  • Nackstöd och svankstöd

De mindre

  • Ingen 180° lutning
  • Något “billig” plast
  • Några perfekta finish
  • Enkla hjul

539 €

539 €

Relaterade Artiklar

Back to top button