Rekordinsamling för franska startupen Sorare som specialiserat sig på NFT

Sorare FFF

Den franska startupen Sorare är i nyheterna idag: med sina rekordinsamlingar på 680 miljoner dollar värderas nu företaget som specialiserat sig på upplagan av samlarobjekt NFT kring fotboll till 4,3 miljarder dollar.

Detta är den största insamlingen i Frankrike. Det tidigare rekordet hölls av ContentSquare.

Läs också:
PSG-spelarkort kommer nu att kunna samlas in via blockkedjan

Stora ambitioner för Sorare

Denna insamling kommer att göra det möjligt för Sorare att variera sina aktiviteter genom att erbjuda nya sporter på plattformen, att teckna nya kontrakt med världsligor och nationella förbund, men också att rekrytera och till och med starta ett kontor i USA. Företaget är verkligen mycket framgångsrikt på andra sidan Atlanten, ” stater är det land som hittills har flest användare.

Företaget hade redan samlat in 3 miljoner euro i juli 2020 och 40 miljoner euro i februari förra året. Medgrundaren och VD för Sorare, Nicolas Julia, tillkännager färgen: att göra Sorare till ” nästa sportunderhållningsjätte“.

Läs också:
Spela för att tjäna: allt om spelet som belönar spelare med kryptovalutor

Exponentiell tillväxt

Sorare, som lanserades 2018 på höjden av fenomenet NFT (non-fungible token), är ett fantasy-fotbollsspel online som samlar in, köper och säljer fotbollsspelarkort. Plattformen är baserad på Ethereum blockchain.

Sorare har fått partnerskap med 180 fotbollsklubbar, inklusive prestigefyllda Real Madrid, Liverpool och Juventus. Bland investerarna finns kändisar som Antoine Griezmann och Gérard Piqué, samt företagen Benchmark eller Accel.

Sedan lanseringen av företaget har 600 000 användare registrerat sig på plattformen, varav 150 000 är aktiva varje månad. Mellan andra kvartalet 2020 och andra kvartalet 2021 har försäljningen ökat med mer än femtio gånger och antalet månatliga spelare med mer än 30. Sedan januari 2021 har mer än 150 miljoner dollar växlats mellan spelare.

Källa:

Relaterade Artiklar

Back to top button