Reklam och integritet: en ny unik identifierare för att kringgå Apples begränsningar

tim cook apple_cropped_902x575

En sammanslutning av kinesiska reklambyråer har utvecklat en ny unik identifierare för att kunna kringgå de regler som snart införs av Apple på iOS 14.5.

Om organisationerna som företräder annonsörernas intressen i Frankrike inleder rättsliga åtgärder, i Kina, försöker de hitta en konkret parad.

Läs också:
I Frankrike förlorar annonsregulatorer kampen mot Apple

CAID för att ersätta IDFA

Med implementeringen av App Tracking Transparency tillåter Apple inte längre publicister som standard att få åtkomst till IDFA, den unika identifieraren som är kopplad till varje iPhone och tillåter återkomst av mycket riktad reklam.

Så för att motverka denna praxis testar stora kinesiska högteknologiska företag för närvarande en ny enhet som heter CAID, eller China Anonymization ID. Enligt Registretsom rapporterar informationen, är detta särskilt fallet med ByteDance, som publicerar TikTok, men också för Tencent som utvecklar WeChat som används av mer än en miljard följare.

Denna nya identifierare kan undergräva Apples strategier för att minska datainsamlingen.

Läs också:
Linjemeddelandesystem enligt uppgift infiltrerat av kinesiska spioner

Mot en ökning av kinesisk-amerikanska spänningar?

Om CAID-projektet bara är i sin linda, är det dock möjligt att sammanslutningen av kinesiska annonsörer gör det tillgängligt för utvecklare med hjälp av ett utvecklingskit.

Från början skulle denna möjlighet göra uppgiften lite mer komplicerad för Apple, eftersom företaget skulle behöva förbjuda alla applikationer som använder denna SDK. Kina är dock en särskilt viktig marknad för Apple, och företaget är fortfarande beroende av den lokala regeringens beslut.

CAID samlar inte in personuppgifter, och de som samlas in är krypterade och anonymiserade. Ändå kan det ekonomiska kriget mellan USA och Kina intensifieras, och Biden-administrationen kan överväga att förbjuda vissa applikationer som bäddar in denna SDK. För Apple skulle en väg kring detta problem vara att tvinga utvecklare att lista de SDK:er som används i deras applikationer.

Källa: Registret

Relaterade Artiklar

Back to top button