Reklam i Windows 10: hur man inaktiverar det från överallt

Ser du annonser på låsskärm(Låsskärm) Windows 10, i menyn ” Start(Startmeny)” eller till och med in dirigent(Utforskaren) ? Är du trött på annonser på PC, bärbar dator eller Surface Pro med (bärbar dator eller Surface Pro)Windows 10 ? Vill du jobba utan annonser i Windows 10 ? Om du gör det är du på rätt plats. I den här guiden kommer vi att visa dig hur du helt inaktiverar alla annonser som Microsoft skickar direkt till oss Windows 10 . Läs vidare för att ta reda på hur du gör din PC eller enhet med (PC eller enhet)Windows 10 annonsfri:

1. Inaktivera annonser i menyn ” Start” (Start meny)Windows 10.

Om du inte bestämmer dig för att göra något åt ​​det, Microsoft har en irriterande vana att visa så kallade “promoterade appar” i din meny” Start(Start meny) ” . Du har säkert redan sett dem – de ser ut som på bilden nedan:

Om du vill bli av med dem, allt du behöver göra är att följa den här guiden: förbjuda(Stopp) Windows 10 marknadsför appar i menyn ” Start(Start meny) ” .

Visa förslag i startmenyn då och då

När du gör detta kommer Windows 10 att sluta visa annonser i start meny(Start meny) ” .

2. Stäng av annonser låsskärm.(låsskärm)

Ytterligare ett ställe som enl Microsoft kan vara en utmärkt skylt för sin reklam, är låsskärm(Låsskärm) . Du har förmodligen sett annonser som denna:

Annonser på låsskärmen i Windows 10

Även om reklam på låsskärm(Låsskärm) är inte lika påträngande eller irriterande som annonser i menyn « Start(Startmeny) » eller dirigent(Filutforskaren), kan det fortfarande störa dig.

Om du vill inaktivera denna annons, gå till Bilaga(Inställningar app) “Inställningar”. Byta till Personalisering -> Låsskärm . På höger sida av fönstret inställningar(Inställningar) » bläddra nedåt tills du hittar inställningen “Få roliga fakta, tips och mer från Windows och Cortana på din låsskärm.” (“Få roliga fakta, tips och mer från Windows och Cortana på din låsskärm.”)Förbi(På) den är aktiverad som standard. Ställ in den på avstängt läge(Av) .

Få roliga fakta, tips och mer från Windows och Cortana på din låsskärm

Från och med nu din låsskärm(Låsskärm) ska inte ha annonser.

Notera.(Obs!) Parameter “Få roliga fakta, tips och mer från Windows och Cortana på din låsskärm”(“Få roliga fakta, tips och mer från Windows och Cortana på din låsskärm”) är endast tillgängligt om du väljer att installera bild(Bild) eller glida(Bildspel) -visa på låsskärmen. Om du väljer Windows Spotlight det här alternativet är inte tillgängligt.

3. Inaktivera annonser i konduktör .(Utforskaren)

Windows 10 Uppdatering för skapare och senare versioner (inklusive maj 2019 uppdatering ) Microsoft visar även annonser i dirigent(Filutforskaren) vilket vi inte förväntade oss. Vissa människor hatar dem, och det med goda skäl. De vanligaste annonserna erbjuder molnlagring(molnlagring) med OneDrive eller prenumerera på Kontor 365.

image05.png

Som tur är kan du stänga av annonser dirigent(Utforskaren). För att göra detta, spring dirigent(Filutforskaren) och öppna ” Visa” på hans band. (Visa) Tryck eller tryck sedan på ” alternativ(Alternativ) ” . Det är den sista till höger.

Alternativ-knappen på fliken Visa i Utforskaren

Sedan i fönstret Mappalternativ(Mappalternativ) » klicka eller tryck på « Se(Visa)” och scrolla ner i listan ” Extra alternativ”(Avancerade inställningar”) . När du hittar inställningen “Visa synkroniseringsleverantörsmeddelanden”,(“Visa aviseringar från synkroniseringsleverantörer”) avmarkera den. Denna inställning avgör om Utforskaren reklam eller inte.

Visa synkroniseringsleverantörsmeddelanden

Klicka eller tryck på ” Tillämpa(Ansök)” eller ” OK(OK)” för att spara dina ändringar. Från och med nu i utforskaren(Filutforskaren) inga annonser ska visas.

4. Inaktivera annonser som visas i aktivitetsfältet.

Du kan också ha sett annonser och popup-fönster visas i aktivitetsfältet. Till exempel då och då Windows 10 kan skicka dig “rekommendationer” om hur du använder Microsoft Edge eftersom det är bättre än konkurrenterna. Om du inte vill se den här annonsen, öppna applikationen ” inställningar(Inställningar)”, gå till ” Systemet (Systemet) -> Aviseringar och åtgärder » och stäng av alternativet “Få tips, tricks och tricks när du använder Windows”(“Få tips, tricks och förslag när du använder Windows”) .

Få tips, tricks och förslag för hur du använder Windows

5. Stäng av annonsaviseringar som visas i Aviseringscenter.(Action Center)

Windows 10 har också en vana att visa annonser som aviseringar i Centrum(Action Center) Aviseringar . Den kan till exempel visa sådana “förslag” om du precis har installerat eller uppdaterat operativ system(operativsystem) , eller om du inte har slutfört installationen Cortana eller Microsoft Edge(Cortana eller Microsoft Edge) .

För att se till att du inte får dessa typer av reklammeddelanden, öppna ” inställningar(Inställningar)”, gå till ” Systemet (Systemet) -> Aviseringar och åtgärder » och stäng av “Visa Windows Welcome efter uppdateringar och ibland vid inloggning för att markera vad som är nytt och föreslagit.”(“Visa mig Windows välkomstupplevelse efter uppdateringar och ibland när jag loggar in för att markera vad som är nytt och föreslagit.”)

Inaktivera annonser i Windows 10 Notification Center.

Du(har) sett annonser någon annanstans i Windows 10 ?

Nu vet du hur du blir av med alla de där irriterande annonserna Microsoft dyker upp på oväntade ställen Windows 10 . Att inaktivera annonser kan göra Windows 10 mer vänlig operativ system(operativsystem) Tyvärr verkar det som Microsoft kommer inte att vägra annonser även om du redan har betalat för dem operativ system(operativ system) . Vad tycker du om den här taktiken? Hur lång tid tog det för dig att inaktivera alla annonser? Du(Har) väntat ett tag eller stängt av dem när de har installerats Windows 10 ? Kommentera nedan och låt oss diskutera.

Ser du annonser på Windows 10, i eller till och med i? Blir du trött på annonser på din Windows 10-dator, bärbara dator eller Surface Pro? Vill du ha en annonsfri upplevelse i Windows 10? Om du gör det är du på rätt plats. I den här handledningen visar vi dig hur du helt stänger av alla annonser som Microsoft rakt av skickar till oss i Windows 10. Läs vidare för att se hur du gör din Windows 10-dator eller enhet annonsfri:

1. Inaktivera annonserna från Windows 10 Start-menyn

Om du inte bestämmer dig för att göra något åt ​​det, har Microsoft den irriterande vanan att visa så kallade “promoterade appar” på din . Du har säkert redan sett dem – de ser ut som på bilden nedan:

Marknadsförda appar i Windows 10 Start-menyn

Om du vill bli av med dem är allt du behöver göra att följa den här guiden: Stoppa Windows 10 från att marknadsföra appar på Start-menyn.

Visa förslag då och då i Start

När du har gjort det bör Windows 10 sluta visa annonser på din .

2. Inaktivera annonserna från låsskärmen

En annan plats som Microsoft trodde skulle vara en utmärkt skylt för sina annonser är . Du har förmodligen sett annonser som dessa:

Annonser på låsskärmen i Windows 10

Även om annonserna på din inte är lika invasiva eller irriterande som de som visas i eller , kan de fortfarande störa dig.

Om du vill inaktivera dessa annonser, öppna appen Inställningar. Navigera till . På höger sida av fönstret bläddrar du nedåt tills du hittar ett alternativ som säger att du kan Som standard är det vänt på . Ställ in den på .

Få roliga fakta, tips och mer från Windows och Cortana på din låsskärm

Från och med nu ska du vara fri från annonser.

Notera: Inställningen är endast tillgänglig om du väljer att ställa in a eller a på din låsskärm. Om du väljer är den här inställningen inte tillgänglig.

3. Inaktivera annonserna från Filutforskaren

I Windows 10 Creators Update och senare (inklusive i maj 2019 Update) visar Microsoft även annonser i , vilket är något vi inte förväntade oss. Vissa människor hatar dem, och det av goda skäl. De vanligaste annonserna delar erbjudanden för molnlagring med OneDrive eller för Office 365-prenumerationer.

image05.png

Lyckligtvis kan du inaktivera annonserna från . För att göra det, starta File Explorer och öppna fliken från dess band. Klicka eller tryck sedan på knappen. Det är den sista till höger.

Knappen Alternativ från fliken Visa i Filutforskaren

Sedan, i fönstret, klicka eller tryck på fliken och rulla ner listan “. När du hittar inställningen som heter avmarkera den. Den här inställningen styr om annonser ska visas eller inte.

Visa aviseringar från synkroniseringsleverantörer

Klicka eller tryck på eller för att spara ändringarna som du har gjort. Från och med nu ska det inte visas några annonser i .

4. Inaktivera annonserna som visas i aktivitetsfältet

Du kanske också har sett annonser och popup-fönster från aktivitetsfältet. Till exempel, från tid till annan kan Windows 10 skicka dig “rekommendationer” för att använda Microsoft Edge eftersom det är bättre än konkurrenterna. Om du inte vill se dessa annonser, öppna appen, gå till “” och inaktivera inställningen.

Få tips, tricks och förslag när du använder Windows

5. Inaktivera annonsaviseringarna som visas i Action Center

Windows 10 har också för vana att visa annonser som aviseringar i Action Center. Det kan till exempel visa sådana “förslag” om du precis har installerat eller uppgraderat operativsystemet, eller om du inte har slutfört konfigureringen av Cortana eller Microsoft Edge.

För att se till att du inte får dessa typer av reklammeddelanden, öppna appen, navigera till ” ,” och inaktivera

Stäng av annonserna från Windows 10 Action Center

Såg du annonser någon annanstans i Windows 10?

Nu vet du hur du blir av med alla de där irriterande annonserna som Microsoft visar på oväntade ställen i Windows 10. Att stänga av annonser kan göra Windows 10 till ett vänligare operativsystem Tyvärr ser det ut som att Microsoft inte kommer att släppa annonser, även om du har redan betalat för sitt operativsystem. Vad tycker du om den här taktiken? Hur lång tid tog det för dig att inaktivera alla annonser? Väntade du ett tag, eller inaktiverade du dem så fort du installerade Windows 10? Kommentera nedan och låt oss diskutera.