Regword: ta full kontroll och ägande av Windows registernycklar

Ibland när man redigerar registernycklar Windows kan visa en dialogruta med meddelandet: (fönster)Fel vid skapande av nyckel – Det gick inte att skapa nyckel: Du har inte de nödvändiga rättigheterna för att skapa en ny nyckel(Fel vid skapande av nyckel – Kan inte skapa nyckel: Du har inte den nödvändiga behörigheten för att skapa en ny nyckel) . Detta beror på att operativsystemet Windows hindrar dig från att göra ändringar i vissa systemkritiska registernycklar. Det är här vår gratis programvara kan hjälpa. RegOwnit .

Detta kostnadsfria verktyg låter dig undersöka registernycklar och ta ägarskap av dem. Denna process kan också göras från själva Windows, men att göra det manuellt är ganska besvärligt. Detta verktyg kan slutföra denna uppgift på bara några sekunder.

Register Windows(Windows-registret) är en hierarkisk databas som lagrar konfigurationsinställningar och inställningar för operativsystem Microsoft Windows. Tyvärr är vissa delar av registret svåra att komma åt eftersom vi inte har vissa privilegier att redigera registernycklar. I sådana fall, för att redigera sådana registernycklar, måste du ta äganderätten till registernycklarna så att du kan modifiera och modifiera dem för att passa dina behov.

Ta äganderätten till registernycklarna

Även om du alltid kan ta full kontroll över Windows registernycklar manuellt (manuellt ta full kontroll över Windows registernycklar), är processen lite långdragen. RegOwnit är ett fristående verktyg som låter dig göra det enkelt! Detta gör att du kan bli ägare till nyckeln register(Registret) använder administratör(Administratör), hemanvändare(Hemanvändare) eller nuvarande bokföring(loggad) post användare(Användare) inloggad.

Du behöver bara välja platsen för registernyckeln och ange namnet på nyckeln du vill hantera i det avsedda utrymmet. Välj sedan användarkontot och välj sedan om du vill ansöka full(Fullständiga) behörigheter eller behörigheter(Behörigheter) endast för läsning(läs) till registernyckel(Registernyckel) . När du har gjort detta anger du namnet på registernyckeln i utrymmet och klickar på ” Tillämpa(Tillämpa) ” .

RegOwnit v1.0 var utvecklad Lee Whittington(Lee Whittington) för The Windows Club . Den har testats på Windows 7 , men kan även fungera på Windows 10/8.1. Donationer som görs går till dess utvecklare(Lee) och inte Windows Club(Windows Club).

NOTERA(NOTERA) . Det rekommenderas starkt att du först säkerhetskopierar ditt Windows-register och skapar en systemåterställningspunkt innan du gör några ändringar i systemet. Detta verktyg bör användas mycket försiktigt och urskillningslöst ändrade behörigheter kan göra din dator osäker eller orsaka andra allvarliga problem. Du måste veta vad du gör!

Vår Ultimate Windows Tweaker kan också intressera dig.(Vår Ultimate Windows Tweaker kan också intressera dig.)

Ibland när du redigerar Windows-registernycklarna kan du få en dialogruta med meddelandet: Fel vid skapande av nyckel – Kan inte skapa nyckel: Du har inte den nödvändiga behörigheten för att skapa en ny nyckel. Detta beror på att Windows-operativsystemet inte tillåter dig att göra ändringar i vissa systemkritiska registernycklar. Det är här vårt gratisprogram RegOwnit kan hjälpa.

Detta kostnadsfria verktyg låter dig utforska registernycklarna och ta ägarskap. Denna process kan också göras från Windows, men det är lite krångligt att göra det manuellt. Detta verktyg kan göra denna uppgift på bara några sekunder.

De Windows-registret är en hierarkisk databas som lagrar konfigurationsinställningar och alternativ på Microsoft Windows-operativsystem. Tyvärr är vissa delar av registret inte lättillgängliga eftersom vi inte har vissa privilegier att redigera registernycklarna. I sådana fall, för att redigera sådana registernycklar, måste du ta äganderätten till registernycklarna, så att du kan ändra och ändra dem enligt dina behov.

Ta ägarskap av registernycklar

Även om du alltid kan ta full kontroll över Windows registernycklar manuellt, är processen lite lång. RegOwnit är ett fristående verktyg som låter dig göra så enkelt! Det låter dig ta äganderätten till en registernyckel med hjälp av administratör, hemanvändare eller det aktuella inloggade användarkontot.

Du måste helt enkelt välja platsen för registernyckeln och ange namnet på nyckeln du vill ta kontroll över i det avsedda utrymmet. Välj sedan användarkontot och sedan om du vill tillämpa fullständiga eller skrivskyddade behörigheter på en registernyckel. När du har gjort det anger du registernyckelns namn i utrymmet och klickar på Verkställ.

RegOwnit v1.0 har utvecklats av Lee Whittington för The Windows Club. Det har testats på Windows 7, men kan även fungera på Windows 10/8.1. Donationer som görs går till dess utvecklare Lee och inte till The Windows Club.

NOTERA: Det rekommenderas starkt att du först säkerhetskopierar ditt Windows-register och skapar en systemåterställningspunkt innan du gör några ändringar i ditt system. Det här verktyget måste användas mycket noggrant, och om du ändrar behörigheter urskillningslöst kan din dator bli osäker eller orsaka andra allvarliga problem. Du borde veta vad du gör!

Relaterade Artiklar

Back to top button