Reglering, NFT, metaverse, Bitcoin ETF… Binance gör en inventering av året 2021 inom krypto

btc

Inför bedömningen av 2021 års nyheter i form av kryptovaluta från Binance Academy är en sak säker: ingen hann ha tråkigt för en sekund, och nya ord och begrepp blev samtalsämnen.

Metaverser och NFT:er har kommit in i det vanliga vardagslivet, och har snabbt utvecklats från nischprodukter till globala fenomen. Samtidigt har valutapriserna stadigt klättrat till stratosfäriska toppar, och Bitcoin och andra stabila mynt har blivit de officiella valutorna för vissa regeringar. Tillbaka till höjdpunkterna under ett år 2021 som exploderade alla siffror från 2020 i kryptofältet.

NFT, identifierade virtuella objekt

I början av året var det svårt att förstå konceptet med icke-fungibla tokens (NFT) utan att rynka pannan i förvirring. Vem som helst kan nu köpa ett virtuellt verk tack vare kodrader som autentiserar dess ägande i en blockchain. Många kändisar och företag har sett oväntat och strömmat till en marknad där virtuella yachter säljs för $650 000 och virtuella apor bildar rockband (!).

NFT-nyheter är ibland surrealistiska, men de involverar också konstvärlden och videospel, med modellen spela för att tjäna som låter dig vinna virtuella föremål i många metaverser. Om år 2021 har varit ett tillfälle att bli bekant med detta hittills konfidentiella koncept, har vurmen för dessa virtuella objekt och möjligheter bara börjat. Under tiden säljs vissa verk för flera miljoner dollar på auktionssajter som OpenSea.

Metaversen, framtiden för våra virtuella liv

Konceptet är så nytt i folks medvetande att det ännu inte har kommit in i Larousse. I slutet av oktober 2021 visade Mark Zuckerberg oss sin vision av framtiden och lovade oss arbetsmöten gjorda av virtuell verklighet och lite dystopiska avatarer. Ordet Meta var ute, och begreppet metavers tog tag i världen som ett nytt sätt att interagera på webbplatser och appar.

Nu är det inte bara Facebook, utan dussintals andra sajter där metaversen kommer till sin rätt. I spelet Sandlådan, du kan leva ett virtuellt liv förutsatt att du köper mark (för priset av riktig mark) på kartan. Att utveckla din karaktär kräver också köp av flera föremål på plattformen, därav de mycket nära kopplingarna mellan världen av NFTs och metaverse-sajter.

Bitcoin som officiell valuta, El Salvadors riskabla satsning

Reglering av kryptovalutor är ett alltmer följt ämne, särskilt i länder där den monetära situationen är osäker. Vi minns den mycket unga presidenten i El Salvador, Nayib Bukele, som meddelade att från och med nu skulle Bitcoin vara den officiella valutan i detta land med 6 miljoner själar. Sammantaget har bytet till Bitcoin varit fördelaktigt för landets funktion, vars officiella valuta nyligen hade försvunnit på grund av inflationen. För tillfället kunde alla invånare i landet dra nytta av 30 dollar för varje öppning av en elektronisk plånbok. Och presidentens ambition stannar inte där, eftersom han nyligen tillskrev en vulkans aktivitet till brytningen av Bitcoin.

Runt om i världen visar andra initiativ att kryptovalutor är väl och verkligt förankrade i invånarnas dagliga liv, med Myanmar som antar Tether, ett stabilt mynt, som sin officiella valuta. I USA är det omöjligt att missa krypto. Många arenor döps om med namnet på utbytesplattformar, till exempel Miamis basketstadion omdöpt till FTX Arena.

Decentraliserad ekonomi, Web3 på allas läppar

Vi vet nu att webb 2.0 var en revolution i början av 2010-talet, men att modellen med ett centraliserat internet koncentrerat till en handfull stora företag i stort sett har haft sin dag. Web3, som fortfarande är under utveckling, skulle helt och hållet baseras på olika blockkedjor och kommer att tillåta användare att utföra ospårade transaktioner, vilket gav det kvalificeringen för decentraliserad finansiering.

Medan många börser och DeFi-protokoll växer fram ser Web3 fortfarande ut som vilda västern, vilket framgår av de upprepade stölderna av kryptovalutor på börser, som BadgerDAO som noterade mer än 120 miljoner dollar i förluster under november månad.

Bitcoin ETF:er, grönt ljus för traditionella investerare

Med reglering av SEC, den högsta amerikanska finansmyndigheten, erbjuder Bitcoin sig själv ny legitimitet för stora globala investerare. ETF:er är traditionella finansiella produkter som kryptovalutor inte var en del av, i USA. Genom att acceptera Bitcoin i denna kategori öppnar regulatorn upp nya marknader, med priset på BTC och ETH som visar olympisk hälsa under 2021.

Källa: Binance Academy

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button