Register över oppositioner: Stoppa telefoncentralerna på mobiltelefoner

Det nya invändningsregistret tillägnat mobilnummer kommer att göra det möjligt att inte längre ta emot oönskade samtal från callcentret.

Oppositionsregister: Det blir gratis

Republikens president Sergio Mattarella undertecknade dekretet den 27 januari 2022.

trädde officiellt i kraft den 13 april 2022 en byråkratisk förbättringsprocess kommer att följa och sedan kommer den att vara fullt operativ från och med den 1 augusti.

Det blir därför en övergångsperiod där ministeriet för ekonomisk utveckling kommer att samråda med branschorganisationer och telefonoperatörer.

Oppositionsregistret innehåller alla mobilnummer till användare som inte vill bli kontaktade i reklamsyfte av callcenter eller automatiserade samtal.

Annonsföretag och callcenterföretag kommer att vara skyldiga att kontrollera att namnen med deras kontakter inte är registrerade i registret, och det kommer också att vara nödvändigt att tillhandahålla en lista över telefonnummer de kommer att kontakta.

Anmälan kan göras efter den 31 julidagen då förberedelseverksamheten avslutas, per telefon, format på hemsidan eller e-post.

Hittills har det bara funnits ett oppositionsregister för fasta nummer.

Med tanke på den totala övergången från fast till mobil de senaste åren blev det nödvändigt att skapa ett nytt dekret som skulle omfatta dessa enheter.

Böter för felaktiga callcenter kan nå upp till 20 miljoner euro! Medan för företag till 4% av den årliga omsättningen. Kontrollerna och eventuella sanktioner kommer att utföras på grundval av rapporterna från kunder som på lämpligt sätt registrerats i registret bör ta emot reklamsamtal.

Lika respektabelt och ärligt som arbetet hos majoriteten av telemarketingföretag, många skulle kunna ansluta sig till tjänsten för att undvika det nya fenomenet för tillfället: Hej kära kund, har du någonsin investerat i Forex-världen?

Relaterade Artiklar

Back to top button