Reddit kommer (verkligen) till Frankrike

Reddit © © Unsplash / Brett Jordan

För att expandera till den franska marknaden lanserar den amerikanska plattformen Reddit en ny funktion.

Reddit-plattformen, som skulle kunna definieras som den slutliga formen av de forum som utgjorde en stor del av innehållet som fanns på Internet för 15 år sedan, vill verkligen gå utanför amerikanska gränser. Frankrike, särskilt måltavla, kommer snart att se en ny funktion centrerad på pressartiklar. Tillräckligt för att göra slut på engelskans hegemoni i innehållet som skapas där?

Reddit siktar på internationell expansion, Frankrike är särskilt riktat

Om Reddit har varit tillgängligt i Frankrike i flera år, är det sällsynt subreddits verkligen tillägnad fransktalande, förutom r/Frankrike. Den stora majoriteten av innehållet är därför endast tillgängligt på engelska. Som ett bevis, av de 54 miljoner dagliga användare som plattformen hävdar, kommer minst hälften från USA.

Om dessa siffror ligger långt efter Facebook, Instagram eller till och med Twitter, förblir de tillräckligt viktiga för att företaget ska presentera sig som ” första sidan på internet », och förbereder sin börsintroduktion. Ett beslut som driver Reddit att vilja utvecklas utanför Nordamerika, och fransmännen är ett främsta mål. De senare är faktiskt fortfarande mycket aktiva där, vilket “Pixelkriget” hade kunnat visa.

För att locka ännu fler skapar det amerikanska företaget en specifik funktion för Frankrike. Det här är en flik som kommer att fungera som en sammanställning av pressartiklar på franska. I samarbete med Le Figaro, kommer plattformen därför att skapa ett kuratorteam specifikt för detta ändamål, för att äntligen se fransktalande innehåll utvecklas där. Kommer detta att räcka för att locka dem som inte talar engelska och därför inte kan njuta av mängden varierat innehåll som finns på Reddit?

Källa: Le Figaro

Relaterade Artiklar

Back to top button