Red Alert recension: när Pixar har sin tonårskris vill vi ha mer!

Red Alert © © Disney - Pixar

Vi kan inte stoppa Pixar, som har kedjat ihop projekt i några månader och presenterar inte mindre än två långfilmer i år: Buzz Lightning nästa juni och rött larmnu endast tillgänglig i strömningDisney+.

Komplettera läsningen av denna artikel med filmens musik:


Sammanfattning

Red Alert tekniskt blad

Information

Originaltitel
Blir röd

Utgivningsdatum
11 mars 2022

Filmens längd
1H40

Direktör
Domee Shi

Produktionsföretag
Walt Disney Pictures och Pixar Animation Studios

Filmgenre
Animation

streamingplattform
Disney+

Klassificering
Alla offentliga

Luktar Teen Spirit

Mei Lee är en 13-årig tjej. Hon har ett fantastiskt kompisgäng, bra betyg i skolan och gör sina föräldrar stolta. Men en vacker morgon vaknar Mei upp i huden på en enorm röd panda. Hon kommer nu att behöva kontrollera sig själv för att undvika att förvandla sig vid minsta starka känsla.

För några år sedan fick Pixar med rätta kritik för antalet uppföljare till dess största hits, producerade på mycket kort tid. Vi måste tro att Emmeryville-studion förstod budskapet väl eftersom det släpptes på två år Ett huvud, Fullsom gick därifrån med en Oscar för bästa animerade film, Luke och Rött larm, som intresserar oss idag.

För detta senaste har Pixar anförtrott tyglarna om projektet till Domee Shi, en ung regissör som redan har signerat den överdådiga kortfilmen Baosänds strax innan The Incredibles 2, när den släpptes 2018. Hon skrev även manuset, som snabbt visade sig vara väldigt personligt. I själva verket, precis som den unga Mei Lee, är Domee Shi en kanadensare av kinesiskt ursprung, som växte upp i Toronto.

Red Alert © © Disney - Pixar

Men genom att ta sig an temat tonåren hämtade regissören inte bara inspiration från sitt eget liv, hon gav också och framför allt studion en rejäl spark i rumpan, som inte hade visat sig vara så turbulent på många år.

“Din kropp förändras, den är inte smutsig”

Liksom Mei, en livlig och sprudlande tonåring, antar filmen en frenetisk takt, för att följa huvudpersonens handlingar och känslor så nära som möjligt. Där Pixar hade vant oss vid en lugnare, klokare iscensättning, här kan varje scen och varje tagning vara tillfället för plötsliga kamerarörelser eller ultranervös redigering.

i alla fall rött larm Ser otvetydigt ut som en Pixar, och vi hittar studions signum i karaktärernas drag, uppsättningarna och fotograferingen. Vi märker det kanske mindre än vanligt, så mycket att filmen rusar med 1 000 i timmen för att hålla i en och en halv timme utan fettbitar, men texturerna eller ljuseffekterna förblir vad de är. bäst i världen av datorgenererad animation , och är en ständig fröjd för näthinnan.

Att inte kunna njuta av den på en stor bioduk är nästan hjärtskärande, vilket redan var fallet Fullde konstnärliga teamen har lagt sina hjärtan i sitt arbete för att erbjuda oss ett förstklassigt visuellt spektakel.

Red Alert © © Disney - Pixar

Fet, som vi sa, Pixar tillåter sig att använda många koder för japansk animation och asiatisk film, applicerade på ett ganska subtilt och övertygande sätt på hela filmen. Vilket nöje att se att studion inte längre bara vilar på sina härliga lagrar och äntligen tittar på vad som händer runt omkring den, särskilt på sidan av en Spider-Man: Into the Spider-Verseför att förbättra hans sätt att göra animation.

Hormon Panda

Om visuellt rött larm är klart över striden, den stöds också av ett manus i armerad betong, med formidabel intelligens i skrivningen av dess olika karaktärer. Vi blir omedelbart fästa vid Mei och hennes grupp av vänner och alla andra huvudpersoner i historien. existeraäven när de bara visas på skärmen i några minuter.

Som grädde på moset hade vi inte skrattat så mycket åt en Pixar-film på länge: rött larm kedja gags, goda ord och tonbrott med en ostoppbar känsla för det komiska tempot. Meis förvandlingar till en panda ger alltid upphov till lustiga situationer, men den unga flickans reaktioner, hennes ilska och hennes glädjeutbrott träffar alltid målet och skapar situationer som är lika osannolika som de är oemotståndligt roliga. Och hur man inte snabbt framkallar 4*Town, en knappt överdriven karikatyr av pojkbanden från tidigt 2000-tal, vars flaggskeppstitel (komponerad av Billie Eilish och hans bror Finneas) kommer att finnas kvar i dina öron i flera dagar, du kan tro oss. ..

Red Alert © © Disney - Pixar

Uppenbarligen, som alltid med Pixar, stannar filmen inte vid enbart komedi och tar upp ämnet tonåren direkt. Studion hade redan tagit upp frågan på ett cerebralt sätt Vice versaden här gången byter han växel för att tackla Meis inre bubblande mer frontalt, genom figuren av pandan som materialiserar sig med var och en av hennes starkaste känslor.

Berättelsen tar upp från alla vinklar psykologin hos en ung flicka på väg in i vuxenlivet, hennes första kärleksaffärer, upptäckten av en föränderlig kropp men också hennes förhållande till auktoritet och sina föräldrar. Om Pixar alltid har tenderat att sätta familjevärderingar på en piedestal, är vi den här gången mycket nöjda med det mer nyanserade och universella utseendet från regissören, som kommer att ge genklang både hos ungdomar mitt i en upprorskris och hos deras föräldrar . Vi går inte så långt som att säga detrött larm kan lösa generationskonflikter men illustrerar dem tillräckligt bra för att öppna diskussioner.

Om vi ​​måste hitta en defekt i filmen, och det är väldigt svårt för oss, så skulle det vara dess manus markerat och utan stora överraskningar. Vi gissar snabbt de olika stadierna av progression och om den stora finalen säkerställer showen, sys upplösningen av vår hjältinnas resa med vit tråd, desto mer för en åskådare som redan har upplevt tonårens otacksamma ålder. .

Red Alert © © Disney - Pixar

Nya barn i kvarteret

Mycket mer än en mindre film eller en enkel aptitretare innan släppet av Buzz Lightning nästa juni, rött larm markerar slutet på Pixars stora utveckling. Med denna nya film, som blandar det intima och skådespelet, skratt och känslor, bryter den Disneyägda studion inte formen från vilken den tagit sina största framgångar, utan låter slutligen nya röster uttrycka sig, till det bästa.

Roligare och modernare, fortfarande visuellt utförd, rött larm tillåter Pixar att hitta denna subtila balans som återigen gör det möjligt för den att tala till de yngsta såväl som till vuxna genom att multiplicera läsnivåerna.

Mer än en favorit, denna 25:e långfilm är helt enkelt ett måste för i år 2022.

rött larm10

Pixar släpper taget och har kul med det rött larm, en briljant metafor för ålderdom full av energi, förödande komiskt tempo och rik på känslor. Helt enkelt ett under av animation, som till och med kommer att lyckas få dig att älska pojkbanden.

Detta konstverk är för dig om

  • Du är ett fan av Pixar studios
  • Du gillar positiva komedier
  • Du är nostalgisk för din tonårstid

Detta arbete är inte för dig om

  • Animation intresserar dig inte mer än så
  • Worlds Appart, NSYNC, du gav yngre
  • Du har tonåringar hemma…


rött larm är tillgänglig på Disney+ sedan 11 mars 2022.

Disney+

Se erbjudandet

Läs meddelandet


7

Disney+

  • Disneyklassiker på ett ställe
  • Exklusiva Marvel-, Pixar- och Star Wars-serier
  • Ett mycket attraktivt pris

Det var mycket efterlängtat och gjorde ingen besviken. Disney+ är inte en Netflix-konkurrent utan ett kompletterande erbjudande, speciellt inriktat på barn och mer allmänt mot familjen. Star-universumet är fortfarande plattformens dåliga relation och kommer att kräva flera års arbete för att komma ikapp sina konkurrenter.

Det var mycket efterlängtat och gjorde ingen besviken. Disney+ är inte en Netflix-konkurrent utan ett kompletterande erbjudande, speciellt inriktat på barn och mer allmänt mot familjen. Star-universumet är fortfarande plattformens dåliga relation och kommer att kräva flera års arbete för att komma ikapp sina konkurrenter.

Behöver du en ny film att se? Hitta alla våra krönikor och filmrecensioner.

Relaterade Artiklar

Back to top button