Recension Loki: Marvel spelar det Mischief in Wonderland

Loki © Disney+

Och det är ett tredje framgångsrikt tärningskast för Marvel. Med Loke, Disney+ återigen erbjuder en serie rik på överraskningar, som mycket väl kan påverka framtiden för den mcu. Loke är ett vågat verk på många sätt, och försett med en minnesvärd visuell och ljudlig touch. När ofogets gud vägrar att lämna och föredrar att lämna sina spår, gör han det verkligen väldigt bra.

Skärmsläckaren[s] S07E09 📺 : Loke

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:


Sammanfattning

Datablad Loke

Information

Kön
Science-Fiction, Fantasy, Action, Äventyr

Prestation
Michael Waldron

Redaktör
marvel studios

Plattform
Disney+

Antal säsonger
1

Antal avsnitt (totalt)
6

Klassificering
Rekommenderas inte/förbjudet för barn under 12 år

Loke är tagen som trodde att han tog

Uppgiften att flytta linjerna i MCU på djupet föll med nödvändighet på Loki, i hans egenskap av oenighetsgud. Där var Wanda Vision mestadels utvecklade karaktärer, och var Falken och vintersoldaten tillhandahållit övergångsarbete efter Thanos, Loke verkar verkligen vilja gå längre och potentiellt ha ett konkret inflytande på fas 4 av MCU.

Ja, och utan alltför många spoilers förstås, kan vi redan från början påpeka att nedfallet från showen lovar att bli enormt… Om de inte förblir begränsade till serien; men många ledtrådar tyder på att Marvel kommer att använda de element som introduceras i Loke i hans framtida filmer och serier.

Loki © Disney+

Förutom att utveckla begreppet tidslinjer och parallella universum, för möjliga nästan oändliga konsekvenser, Loke ger sig själv lyxen att vara den första i Disney+-serien som förnyas för en säsong 2. Detta räcker för att förändra många saker när det gäller utveckling och kopplingar mellan filmer och serier, dock med risk för att tappa tittare. vägen.

Presentera mig för din fru, du vet varför du har horn!

Men, Loke, Vad handlar det om ? Undrar efter det där långa introt som låter som ett avledningstal värdig Thors egen halvbror. Förhoppningsvis har du vid det här laget åtminstone sett några MCU-filmer innan du hoppade in, annars kan nästa stycke vara trams för dig…

Handlingen utspelar sig därför 2012, precis efter händelserna i den första filmen. hämnare, ändå normalt färdig. Faktum är att efter Thanos seger in Avengers: Infinity Warde återstående superhjältarna reser genom tiden, in Avengers: Endgame, för att motverka Titan uppströms. Förutom att de av misstag tillåter Loki att hämta Tesseracten från 2012 och fly (och därför överleva), vilket skapar en ny tidslinje i universum.

Loki © Disney+

Få dock inte panik om du inte är uppdaterad om allt, eftersom de allra flesta Loke äger rum i utkanten av huvud-MCU. Faktum är att vår skurk, antihjälte trots sig själv, plockas ut så snart han flyr från huvudtidslinjen av TVA (Time Variance Authority), en stor organisation som ansvarar för att övervaka och reparera tidsflödet och därigenom sätta vissa saker i perspektiv.

“Med Loki försöker Disney+ tänka utanför ramarna för ett resultat som förtjänar att hyllas och som ger hopp om det bästa för framtiden”

Rekryterad av TVA, och i synnerhet av agenten Mobius (den oklanderlige Owen Wilson), för att motverka ett hot som bara vår Loki verkar kunna gripa, kommer karaktären som förkroppsligas av den alltid solida och rambultande Tom Hiddleston snabbt att ställa många frågor om sig själv och se sitt liv vända upp och ner igen.

Jotunn-identiteten

Men räkna inte med att jag berättar mer, det skulle ta bort allt intresse för showen. Och detta, även om jag vill skrika min kärlek till en viss karaktär, som nästan skulle stjäla showen från Loke och som jag hoppas få se igen senare (de som redan sett serien vet säkert vem jag pratar om).

Loki © Disney+

Om vi ​​kan ångra några små tomma passager i vissa avsnitt så fungerar nästan allt in Loke. Dess solida rollbesättning, först och främst, kemin mellan skådespelarna tar riktigt bra. Det bör i förbigående noteras att ett stort antal av artisterna kommer ifrån Lovecraft Countryvars senaste avbokning därför är lite mindre sorglig.

Wilson och Hiddleston är uppenbarligen inte att överträffa, och utvecklingen av deras karaktärer – trots den korta varaktigheten av denna säsong 1, vars 6 avsnitt begränsar utvecklingen – är trovärdig, ofta till och med rörande. Manusförfattarna gör ett ganska bra jobb med den korta tid som tilldelats dem, särskilt i frågan om den fria viljan, även om vissa biroller plötsligt skickas lite snabbt.

Variant Meta

Scenariot för Loke är också avgörande för helhetens framgång. Visst komplex och allvarlig vid första anblicken, manusförfattarnas relevanta skrivning gör det i slutändan ganska lätt att följa och uppskatta. Det ofta invecklade temat resor genom tid och rum avnjuts här, särskilt tack vare den humor som behövs. Dessutom, om du förväntade dig något så rikt och pigg som Legionvet att Loke är mycket mer rimligt och tillgängligt, samtidigt som det är mindre absurt än Läkare somtill exempel.

Å andra sidan lånar den från FX:s X-Men-serie (och många andra stora verk) dess något retrofuturistiska utseende för sina uppsättningar och tillbehör (och dess solida krediter), för en uppsättning med den vackraste effekten. Utan överraskning, Loke multiplicerar också referenserna till MCU och serierna för att borsta fläktarna i hårets riktning, utan att någonsin överdriva det, lyckligtvis, och onödigt dränka neofyterna.

Loki © Disney+

Produktionen, helt och hållet tillhandahållen av Kate Herron, är alltså bland de mest gedigna (och som alltid lägger Disney de nödvändiga pengarna för att inte snåla med specialeffekterna), medan musiken, komponerad av Natalie Holt, lämnar oss i täten. låtar som verkligen förändras från vad MCU har gett oss i flera år.

Med Lokesom med Wanda Vision, Marvel försöker därför tänka utanför den kalibrerade boxen, som studion själv har designat, för ett resultat som förtjänar beröm och ger hopp om det bästa för framtiden. Utan att gå så långt som att tala om en revolution – vi ska fortfarande inte överdriva – kommer vi att tro på en fas 4 som kommer att dra nytta av det som har lanserats och lyckats här, särskilt i filmerna Spider-Man: No Way Home, Doktor Strange i galenskapens multiversum och Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Loke8

Med LokeDisney + erbjuder en serie rik på överraskningar, som mycket väl kan påverka framtiden för MCU. Loke är ett vågat verk på många sätt, och försett med en minnesvärd visuell och ljudlig touch. När ofogets gud vägrar att lämna och föredrar att lämna sina spår, gör han det verkligen väldigt bra.

Mest

  • Du gillar karaktären Loki
  • Du vill lägga till originalitet och komplexitet till din MCU
  • Du gillade Legion

De mindre

  • Marvel, även lite annorlunda, det är det inte
  • Du gillar inte alls föreställningen om tid och rymdresor
  • Du gillar inte skurkar/antihjältar som leker


Första säsongen av Loke finns på Disney+.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Bästa streamingplattformen, 2022 års jämförelse

Under de senaste åren har videostreaming blivit ett av de mest populära sätten att se eller konsumera filmer och serier, oavsett om det är gratis VOD eller genom prenumeration (SVoD). Idag erbjuder många onlinetjänster olika kataloger, mellan originalproduktioner och storsäljare. Hur hittar du din väg genom denna djungel av prenumerationer och streamingtjänster? Vi gör en inventering av alla plattformar som är tillgängliga 2022 (uppdaterat 3 juni 2022).
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button