Recension av The Expanse S06: en sista säsong (för) kort, men intensiv och tillfredsställande

The Expanse © Prime Video

Varsågod, resan är över för Rocinante och hennes besättning. Expansen slutade faktiskt i början av 2022 med en förkortad förra säsongen som hade det komplexa målet att fullborda många intriger. Uppdrag slutfört ?

Vad som är säkert är att den ambitiösa rymdoperan och dess karaktärer kommer att saknas…

Sammanfattning

Expansen skyndar på hans slut utan att skynda

Efter fyra säsonger kvalificerade vi oss 2020 Expansen av ” decenniets bästa rymdopera “. År 2022, efter det sjätte och sista avsnittet, vidhåller vi denna åsikt. Men med bara sex avsnitt för att slutföra sitt rika scenario, riskerade Prime Video-showen att missa det sista steget på stegen…

Recensera The Expanse: decenniets bästa rymdopera

Man kan tycka vad man vill om Jeff Bezos, men utan honom och Amazon hade det förmodligen aldrig blivit en säsong 4 av The Expanse och vi skulle ha skämt bort de senaste årens bästa rymdoperaserie.
Läs mer

Resultatet är inte heller perfekt. Med så få avsnitt förblir vissa bågar föga överraskande öppna (inklusive en ny, vars intresse förblir oklart). Vissa elements öde kommer därför att överlåtas åt åskådarnas fantasi. En bra ursäkt för att läsa James SA Coreys romaner, speciellt eftersom den här sista säsongen blandar flera av dem.

Expanse © Prime Video

Trummis 2022

Men genom att ta sig tid att ordentligt utveckla relationerna, lojaliteterna och önskningarna hos dess karismatiska karaktärer (Cara Gee, aka Trummis, stjäl showen helt från resten av skådespelarna), Expansen erbjuder en tillfredsställande slutsats av sammandrabbningen mellan Jorden, Mars och Asteroidbältet.

Tittare som kan ha gått vilse under tidigare säsonger med den ibland invecklade storyn, hittar något mer direkt här. Den centrala handlingen fokuserad på geopolitik bygger på tydligare läger och insatser, för en stramare vision, med färre karaktärer och strategiska vändningar.

Trummis Expanse © Prime Video

Om vi ​​därmed tappar lite av de första säsongernas rikedom, buskiga, så är resultatet ändå mer påtagligt att se, och detta trots några mikrolängder. Vi undrar regelbundet hur författarna ska lyckas avsluta handlingen ordentligt, men det sista entimmesavsnittet levererar lyckligtvis en globalt bemästrad lösning.

Rymdstrider är särskilt hisnande, både tack vare de solida specialeffekterna och visuella effekterna, och till musiken från Clinton Shorter, som vi hittar när den är som bäst. Scenografin och kostymerna är lika oklanderliga som någonsin, och serien är verkligen den mest solida av rymdoperagenren när det gäller atmosfär och realism.

Så, letar vi?

Om du har gått igenom säsong 5 av Expansen, du har ingen anledning att inte slutföra serien. Trots sorgen och den lätta frustrationen som kan bli resultatet efter ett lite för kort slutavslut, kommer denna sjätte säsong ändå att slutföra arbetet på ett trevligt sätt.

Och om du inte har börjat, eller om du har gett upp Expansen på vägen, vet bara att den här sista säsongen fokuserar mer på geopolitik i solsystemet än på de konstigare delarna av de tidiga dagarna, för ett bättre tempo och mer intressant paket att följa än några tidigare berättelsebågar.

Expansen9

Baserad på romanerna av James SA Corey, Expansen utspelar sig ett par hundra år i vår framtid. Solsystemet är koloniserat och makten delas mellan tre fraktioner som pendlar farligt mellan kallt krig och öppen konfrontation: Jorden, allt fattigare och svagare för varje minut som går, Mars, allt rikare och mäktigare för varje minut som går, som går, och slutligen kolonier av Asteroidbältet, alltmer revolterade och utnyttjade av de andra två för varje minut som gick.

Mest

  • Letar efter det bästa rymdoperagenren har att erbjuda
  • Realistisk science fiction med en touch av “andra” element, den talar till dig
  • Du vill festa dina ögon, öron och hjärna

De mindre

  • Du gillar verkligen inte rymdoperagenren
  • Den långsamma installationen av den första säsongen avskräcker dig för mycket
  • Du har inte tid på 6 säsonger

Relaterade Artiklar

Back to top button