Recension av Tales of Arcadia: följ trollen och ge efter för Guillermo del Toros äventyr

Tales of Arcadia © Netflix

En gång är inte anpassad, i denna skärmsläckare[s] vi ska inte prata om en serie. Nej, vi ska prata om en animerad saga som består av … tre serier. Ja, om Trolljägare förblir grunden för Sagor om Arkadienman ska inte glömma 3 Nedan och Trollkarlar, som följer honom; och den avslutande filmen, Rise of the Titans.

Skärmsläckaren[s] S07E11 📺 : Tales of Arcadia

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:


Sammanfattning

Teknikbladet Tales of Arcadia

Information

Kön
Fantasy, Animation, Action, Äventyr, Drama, Komedi, Familj

Prestation
Guillermo del Toro

Redaktör
DreamWorks Animation Television, Double Dare You (DDY), DreamWorks Animation

Plattform
netflix

Antal säsonger
3

Antal avsnitt (totalt)
52

Klassificering
Rekommenderas inte för personer under 10 år

Tales of Arcadia: Don’t Blinky

Om du visste hur otåligt jag väntade på den animerade filmen Trollhunters: Rise of the Titans. Först för sig själv förstås, men också för att dess sändning kom för att avsluta sagan Tales of Arcadia, som jag nu kan tala till er med lugn i dessa spalter.

Allt började med en idé av Guillermo del Toro (Pacific Rim, Vattens form…), döpt Trolljägare (Trolljägarei VF). Först existerande i form av en bok, kommer denna idé också och framför allt att avböjas i en animerad serie på tre säsonger.

Och framgången för Trolljägare var sådan att Dreamworks Animation och Netflix kom överens om att utöka showens universum. Så här föddes Sagor om Arkadienen saga som sammanför serien Trolljägare, 3 Nedan (Trion från annat hålltvå säsonger) och Trollkarlar (Magiker och trollkarlar, tyvärr av endast en kort säsong), samt den nyss nämnda avslutningsfilmen. Det är naturligtvis tillrådligt att titta på allt i denna ordning.

Arcadia © Netflix

Tredje sortens möte

Lite somPilriktningvart och ett av dessa verk har unika huvudkaraktärer och alla finns i olika genrer (3 Nedan tittar på SF, när andra föredrar fantasy, till exempel). Men genom att dela samma universum, korsar ett antal intriger och hjältar mellan showerna, särskilt de av Trolljägare som förblir sagans bankande hjärta.

Troll Hunters © Netflix

Den centrala trion av Trolljägare består av tre vänner, Jim, Toby och Claire, som trots sig kommer att stöta på en hemlighet gömd under deras lilla stad Arcadia: Troll existerar, som magiker, utomjordingar och många andra varelser. Denna uppenbarelse kommer att ta dem och andra karaktärer, inklusive de vänliga trollen Blinky och Argh, på händelserika äventyr som involverar säkerheten i staden, till och med planeten.

“Att lämna Arcadias hjältar är verkligen hjärtskärande”

Tänkte till både stora åskådare och barn, Sagor om Arkadien erbjuder en smart blandning av humor och drama, mellan action och starka känslomässiga ögonblick. Men få inte panik för föräldrarna, manusförfattarna visste hur de skulle ta pincett för de yngsta, utan att någonsin skada helhetens ambition. Sagan lyckas också varva handlingarnas lässkalor, ta upp karaktärernas personliga frågor och utveckla viktigare uppdrag, som alltid får dig att vilja se uppföljaren.

Rösterna i kapitlen

Dubbningen har under tiden inte lämnats åt slumpen, och rösterna inkluderar några av de mest solida skådespelarna och skådespelerskorna, ofta vana vid övningen: Steven Yeun, Kelsey Grammer, David Bradley, Tatiana Maslany, Nick Frost, Hayley Atwell, Diego Luna och många fler. Observera att Jim, huvudhjälten som måste dölja sin identitet som trolljägare för sin familj genom att ge intrycket av att vara en normal tonåring, spelas under början av äventyret av den bortgångne Anton Yelchin, senare ersatt av Emile Hirsch .

3Nedan © Netflix

Visuellt är Dreamworks Animation inte på sitt första försök, och ökningen i animationskvalitet för varje säsong är uppenbar. Trollkarlar och i synnerhet den avslutande filmen, erbjuder mycket välgjorda effekter och uppsättningar, mycket överlägsna de från den första säsongen av Trolljägare.

Detsamma gäller musiken, oavsett om det är soundtracket eller några låtar av Two Steps From Hell, som alltid gör det som krävs för att ge tittarna frossa i intensiva stunder.

Wizards © Netflix

Slutligen, oavsett om du är vuxen eller barn, är det svårt att inte fästa sig vid de modiga, optimistiska och sympatiska karaktärerna hos Sagor om Arkadien. Om filmen Rise of the Titans lider av några verkliga svagheter, i dess manus och dess slut, och om 3 Nedan är lite under nivån på Trolljägare och Trollkarlar vad gäller handling och övergripande intresse (tack vare Nick Offermans Varvatos-karaktär för att vara fantastisk dock) är det hela definitivt värt att se i sin helhet.

Efter filmens slutsats är det verkligen ett drag i hjärtat att lämna Arcadias hjältar, och jag önskar dig lycka/olycka att få känna en sådan känsla.

Sagor om Arkadien7

Allt började med en idé av Guillermo del Toro, kallad Trolljägare (Trolljägarei VF). Först utvecklad i en bok kommer denna idé också och framför allt att avböjas i en animerad serie på tre säsonger. Men framgången för Trolljägare var sådan att Dreamworks Animation och Netflix kom överens om att expandera detta universum. Så här föddes Sagor om Arkadienen saga som sammanför serien Trolljägare, 3 Nedan (Trion från annat hålltvå säsonger) och Trollkarlar (Magiker och trollkarlar, tyvärr bara en kort säsong), och en avslutande film. Det är naturligtvis tillrådligt att titta på allt i denna ordning.

Mest

  • Du gillar Guillermo del Toros arbete
  • Du vill ha ett färgglatt och varierat äventyr
  • Du är fortfarande ett stort barn

De mindre

  • Du gillar inte animation
  • Fantasy/SF-mixen passar dig inte
  • Du hinner inte med tre serier och en film


De tre serierna och filmen som utgör sagan Sagor om Arkadien finns på netflix.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Relaterade Artiklar

Back to top button