Recension av Oppo Reno 6 Lite

Jag har haft möjlighet att testa en ny smartphone av märket Oponärmare bestämt Reindeer 6 Lite som du säkert har sett bli promotad av artisten Maluma i media.

Vi står inför en smartphone i mellanklassen som presenterades alldeles nyligen, i januari 2022 och det blir ett köpalternativ för den som letar efter en enhet som har en bra kamera, bra autonomi, tillgång till sociala nätverk etc., men till ett mer överkomligt pris.

Enheten sticker ut för sin 6,43-tums AMOLED-skärm med Full HD+-upplösning, den kommer med Android 11, en åttakärnig Qualcomm-processor, 6 GB RAM, 128 GB internminne, trippel 48 MP-kamera, fingeravtrycksläsare på skärmen och en Batteri med kapacitet på 5 000 mAh.

Jag har redan berättat några av dess tekniska egenskaper, men om du vill veta mer om detta Oppo Reno 6 Litejag inbjuder dig att läsa vår recension som börjar nedan.

Design

Vår huvudperson har en design som vi redan sett vid flera tillfällen med modeller från olika märken. En enhet med plastsidor som är silverfärgade och en skärm med mycket små ramar.

Dess baksida är också gjord av plast, men den har en lite sträv konsistens, vilket mycket hjälper greppet när vi har den i handen och på så sätt förhindrar att den glider.

Det är en lätt utrustning och den är väldigt bekväm att använda. Faktum är att dess dimensioner är 160,3 x 73,8 x 8 mm, medan vikten når 175 gram. Såvitt jag har kunnat ta reda på så har vi ingen certifiering eller typ av skydd mot stänk eller damm. Naturligtvis kommer den i sin låda med ett skyddande silikonhölje.

Låt oss se över dess laterala sidor:

På vänster sida har vi dess kortplats med en fack som stöder två Nano SIM-kort tillsammans med ett MicroSD, och sedan har vi volymknapparna. På höger sida har vi bara strömbrytaren.

På ovansidan har vi absolut ingenting, medan vi på undersidan har ett 3,5 mm hörlursuttag, dess huvudmikrofon, USB Type-C-kontakten och dess högtalare.

Skärm

I det här avsnittet har vår huvudperson en skärm av AMOLED-typ med en storlek på 6,43 tum och en Full HD +-upplösning på 1080 x 2400 pixlar. Den har ett bildförhållande på 20:9, medan dess typiska ljusstyrka är 430 nits, 600 nits (HDM) och en topp på 800 nits.

Vi har en skärm av AMOLED-typ, som säkerställer att vi kommer att ha en mycket bra bildkvalitet, speciellt med riktigt levande färger och en bra nivå av ljusstyrka.

Skärmen har mycket tunna ramar så att den står i centrum på framsidan. Vi har en perforering i den övre vänstra delen där den främre kamerautrustningen är inrymd.

I inställningssektionen hittar vi de typiska alternativen, som att aktivera mörkt läge, kontrollera skärmtemperaturen, ändra skärmstorleken, bland andra alternativ. Tyvärr står vi kvar med en uppdateringsfrekvens på 60Hz, vi har inte heller kompatibilitet med HDR-innehåll.

kameror

I det fotografiska avsnittet ska vi hitta en trippel huvudkamera, som består av en 48-megapixel huvudsensor med f/1.7 PDAF-bländare, följt av ytterligare två sensorer, en makro och en 2-megapixel djupsensor med bländare f /2.4.

Å andra sidan har vi dess främre kamera som når 16 megapixlars upplösning med f/2.4 bländare.

Jag tyckte att kvaliteten på huvudkameran var bra, särskilt när vi är mitt i dagsljus. För att säga sanningen, idag tar praktiskt taget alla smartphones bilder av bra kvalitet när vi är i bra ljusförhållanden.

Saker och ting förändras när vi är på natten, för där tar vår huvudperson bra bilder, men bruset tar en stor del av fotografiets roll.

På samma sätt kommer jag att lämna er testbilder tagna på dagen och även på natten.

Det här är dagens bilder:

Dessa nästa tre bilder är tagna på natten. Den första var i normalt läge, den andra i “nattläge” och den tredje med blixt.

  • vanlig bild
  • nattläge
  • med blixt

Denna Oppo Reno 6 Lite har också möjligheten att spela in video i Full HD-kvalitet med 30 bilder per sekund. Vi har ingen bildstabilisering, men kvaliteten är acceptabel. Jag lämnar er med en testvideo.

System och multimedia

Enheten har en Qualcomm Snapdragon 662 åttakärnig processor som åtföljs av 6 GB RAM och 128 GB internminne, med möjlighet att använda MicroSD-kort. Teamets grafik hanteras av dess Adreno 610 GPU.

Som operativsystem har vi Android 11 med anpassningslagret som heter ColorOS i version 11.

Vi står inför ett mellanklasslag, det är klart för oss, men sanningen är att vid det här laget förväntade jag mig att laget skulle köra med en bra prestation. Däremot hittade jag ett system som inte är riktigt smidigt, applikationerna tar ett tag att öppna, om du vill sänka meddelandefältet visas det utan en rullande animation i de flesta gånger.

Så jag tror att systemet behöver lite optimering för att det ska fungera smidigare, eftersom det har en bra processor och tillräckligt med RAM för att få det att fungera superbra, om inte enheten jag fick inte var optimerad.

Det jag gillar är anpassningslagret, jag tyckte att det var snyggt, originellt, med bra tilläggsfunktioner osv. Det är inte ett lager som ansvarar för att kopiera iOS och fixar inte buggar som andra.

säkerhet

När det gäller säkerhet har vi två upplåsningsmetoder, den första är en optisk fingeravtrycksläsare under skärmen som fungerar mycket bra, samt ansiktsupplåsning som har hand om den främre kameran, vilket också fungerade bra, alltid och när du ha bra omgivningsljus.

Android-säkerhetspatchen uppdaterades till januari i år, vilket är uppskattat.

anslutning

Utrustningen har Bluetooth 5.0, den har GPS, även om den tyvärr INTE har NFC för att göra mobilbetalningar. Den har också Wi-Fi-kompatibel med 2,4 och 5 GHz-banden, och dess USB Type-C-port är 2,0.

När det gäller mobila nätverk har enheten bara 4G-anslutning, den är inte kompatibel med 4G+-nätverk, men den är kompatibel med sekundära tjänster som 4G Voice och Wi-Fi Voice från de fyra största nationella operatörerna, förutom att vara Dual SIM .

Batteri

Vår huvudperson har ett batteri med en kapacitet på 5 000 mAh som erbjuder mycket god autonomi. Dessutom är den kompatibel med snabbladdning på upp till 33W med sin laddare som ingår i sin kartong.

Med personligt bruk som jag gav den, med skärmens ljusstyrka på automatisk och alla optimeringsinställningar tillämpade på fabriksnivå, lyckades Oppo Reno 6 Lite ge mig en autonomi som översteg 7 timmars skärm med intensiv användning.

Sammanfattningsvis kan utrustningen ge dig en hel dags autonomi med något intensiv användning, och till och med upp till två dagar vid normal användning.

Audio

Här har vi en enstaka högtalare som förväntat, men jag måste säga att dess kraft imponerade, den låter ganska stark och med mycket påtaglig bas, så jag gillade den på den sidan.

För att förbättra ljudet har systemet “Real Sound Technology” som består av fyra profiler: “Smart”, “Movie”, “Game”, och “Music”.

Vi har även FM-radiomottagare för de som är vana vid att lyssna på sina favoritstationer. Det är en väldigt enkel tuner, du kan spara vissa stationer och i början startar den en automatisk sökning efter stationer. Den har dock inte RDS-teknik.

Som du kanske har märkt har vi en 3,5 mm-kontakt för att kunna koppla in våra älskade trådbundna hörlurar, eller för att använda handsfree, så det kommer inte att behövas använda adaptrar.

slutsats

Oppo Reno 6 Lite lever upp till sin “Lite” moniker eftersom det är en snyggt trimmad version av den vanliga modellen och från vad jag kunde testa så var trimmen i sin övergripande prestanda.

Den har en utmärkt skärm, en ganska anständig kamera, bra ljud och ett batteri som gav mig 7 timmars skärmtid. Jag gillade dock inte alls prestandan som erbjöds, den var inte jämn som förväntat, animationerna var hackiga, speciellt när man vill sänka notisfältet, appar tar tid att öppna osv.

Jag vet inte om dess processor är lite långsam eller om operativsystemet helt enkelt är dåligt optimerat, men jag hoppas verkligen att det med framtida uppdateringar kommer att förbättra prestandan eftersom datorn har bra funktioner och en design som jag personligen gillade.

Nu kom utrustningen till Chile med ett pris som är lite över $250 000, och sanningen är att jag tycker att det är lite överdrivet, eftersom det inte erbjuder optimal prestanda, vi har inte NFC, vi har inte 5G , den är inte kompatibel med 4G+-nätverk , funktioner som jag kan hitta med sina konkurrenter, Realme 8 5G som överträffar den med 2GB mer RAM, bättre prestanda, den har 5G, den har NFC, den har 4G+, och den kommer också med en Realme Watch 2 Pro som gåva, för $249 990 .

Jag rekommenderar det? Sanningen är att jag föredrar att du letar efter ett annat alternativ som själva Realme 8 5G eller letar efter versionen – inte Lite – av Oppo Reno 6.

Tillgänglighet

Oppo Reno 6 Lite är nu tillgänglig i Mercado Libre genom den officiella Oppo-butiken för $279 990 med 128 GB minne och 6 GB RAM.

Du kan också hitta den i Claro, La Polar, Paris och Ripley.

Relaterade Artiklar

Back to top button