Recensera Mario Party Superstars

En franchise som ligger på samvetet för alla dem som hade en Nintendo 64 eller GameCube är tillbaka, och denna gång med många nya funktioner tack vare 5 ikoniska brädor från tidigare spel som återkommer, samt minispel från igår som ser bra ut idag .

Tillbaka till ursprunget

I flera år hade de senaste omgångarna av Mario Party varit fulla av nya funktioner och funktioner, som vagnen där alla flyttade tillsammans, eller priset på stjärnorna, som under de senaste omgångarna hade sjunkit till 10, eller nya lägen. inte mycket vettigt.

Men Mario Party Superstars är en återgång till allt som gjorde den här franchisen till en av Nintendos bästa, och den återgår till allt vi alltid har velat ha från spelet: ett gäng karaktärer som springer runt på spelplanen om och om igen på jakt efter stjärnor och letar efter ett sätt att avsluta vänskap på bästa möjliga sätt i de sista svängarna.

I denna mening är återgången till klassikern anmärkningsvärd. Vi har bara två huvudspellägen. Det första är Mario Party, som inte behöver någon introduktion, och det andra är de så kallade Monte de minispelen, som gör att vi kan spela vart och ett av spelen som ingår i den här delen individuellt eller online i en serie dagliga utmaningar som ger oss spelet för att göra det mer tilltalande för allmänheten.

Hur som helst, det är inte så att vi bara kan spela på egen hand, utan vi kan också spela online, vilket är en av de bästa nyheterna i den här titeln, och det är att att möta människor från var som helst i världen är något som vi inte gör. haft i tidigare omgångar, och det är just detta som gör att Mario Party Superstars sticker ut från resten av de senaste titlarna.

Kommer du ihåg den första Mario Party?

Många kommer inte ihåg det, men den första delen av Mario Party för Nintendo 64 redan 1998 gav oss grunden för vad som nu är verkligheten i denna franchise, och om vi inte insåg det, tar Mario Party Superstars oss direkt till det första installationen.

När vi väljer spelläget Mario Party – såklart – placeras vi i en familjeby. Och ja, det är samma by från mer än 20 år sedan men uppenbarligen ser det bättre ut idag.

Vi har då möjlighet att gå in i de olika husen för att kunna spendera mynten som vi får i spelet för att köpa klistermärken eller pengar till våra kort. Vi kan köpa musiken från tidigare spel, eller så kan vi helt enkelt ändra inställningarna eller spela med vänner online.

Invånarna i dessa hus har ändrats, för nu har vi inte bara Paddor i husen, utan de har ersatts av Kamek eller Shy Guy, något som mycket väl symboliserar den nya tiden i Nintendo.

Gå ner för det gröna röret och det roliga börjar

När vi väljer att spela Mario Party då, tas vi till det här gröna röret, där en Koopa Troopa hälsar oss välkomna och påminner oss om att det var länge sedan vi först kom ner, i ännu en nostalgi som är väldigt bra gjort.

Från och med då kan vi välja karaktären som vi vill använda bland totalt 10 där kanske den enda karaktären som vi saknar är Koopa Kid, men vi vet att för Nintendo saknas denna karaktär mer än och utan avsikt att återuppliva honom . LDe andra karaktärerna att välja mellan är Mario, Luigi, Peach, Daisy, Rosalina, Yoshi, Waluigi, Wario, Donkey Kong och Birdo.

Vi kan också anpassa spelreglerna, och det är här vi har en potentiellt viktig förändring, eftersom vi i klassiska Mario Party har som regel att vi i slutet av spelet tilldelas 3 bonusstjärnor för de som har vunnit fler minispel, fått fler mynt eller flyttat fler utrymmen.

Den här gången kan vi spela med 2 bonusstjärnor i slutet, som har olika regler, eftersom de kommer att tilldelas den som har landat på flest evenemangsplatser, den som har flyttat minst utrymmen, och så vidare. En förändring som kommer att fräscha upp den klassiska modaliteten lite.

Antalet varv kan också variera, och det kommer med 15 varv som standard, vilket är minimum, men vi kan förlänga det upp till 30 varv för mer lidande och mer brutna vänskap.

Slutligen kan vi anpassa vilken typ av minispel vi vill spela, oavsett om de är familjespel, action, skicklighet eller om vi bara vill spela Nintendo 64-spel, GameCube eller alla, vilket är det som kommer som standard.

Därifrån börjar vi spelet med ett enkelt men viktigt beslut, och det är att Vilken bräda vill vi välja?

5 väl valda spelplaner från det förflutna

När det kommer till spel har vi 5 brädor att välja mellan, alla ikoniska från Mario Party 1, 2 eller 3 och som har förbättrats visuellt.

Först ut är Yoshi’s Tropical Island, som inte är den största, men som har den intressanta mekaniken att stjärnan rör sig mellan bara två platser, vilket bestäms av evenemangsplatserna som får Toadette att byta plats med Bowser och De tar mynt från oss om vi passera förbi.

Den andra är Space Land från Mario Party 2, som är klart den mest omfattande, och förmodligen mångas favorit, med en mekaniker som låter oss gå runt hela brädan, ta genvägar, bli jagad av rymdskepp och till och med ta alla mynt våra motståndare om vi aktiverar Bowsers blixt vid rätt tidpunkt. Detta är kanske den indikerade brädet om vi vill ha ett långt spel och gå igenom många rutor.

Sedan är det min personliga favorit, Peach’s Birthday Cake från det ursprungliga Mario Party, som inte är så stor, men stjärnan rör sig inte från plats, så vi kan gå om och om igen genom samma plats och samla stjärnor, samtidigt som vi planterar Piranha Plant frön för att stjäla mynt och till och med stjärnor från våra fiender. Var försiktig med Bowser, för om vi väljer fel frö efter att ha köpt en stjärna kommer han att dyka upp och ta mynt från oss.

Det finns också Woody Woods från Mario Party 3, som som unik mekaniker har närvaron av Monty Moles, som kommer att ändra skyltarna och tvinga oss att ta vägar som vi kanske inte ville ha och som tillåter oss att planera några förändringar till vår fördel eller att skada våra motståndare.

Slutligen finns det Horror Land, som kommer att förändras från dag till natt, vilket tillåter uppkomsten av några spöken som kommer att hjälpa eller skada oss beroende på deras natur. och det gör att vi kan transportera oss från en plats till en annan tack vare intelligent placerade ögonstatyer.

Dessa 5 anslagstavlor är alltså ett stort urval av ikoniska ögonblick från franchisen, och de kommer säkerligen inte att vara de enda, eftersom det har upptäckts att det är mer än troligt att vi kommer att ha innehåll i form av DLC med mer brädor från andra utgåvor, så i det här avsnittet är allt perfekt balanserat.

Vi kan äntligen spela online

En av de viktigaste kritikerna som Super Mario Party fick för ett par år sedan var oförmågan att spela Mario Party-läget online, och den här gången har Nintendo äntligen lyssnat på sina fans och ger oss ett läge som fungerar bra. .

Således kommer spelet att leta efter rivaler från vår vänlista om vi vill, och om inte kan vi också spela med vem som helst som är tillgänglig var som helst i världen, med en anpassad uppsättning regler efter vårt infall.

Vi kan sedan spela 15 eller 30 varv, och det bästa är att om någon av våra rivaler kopplar ur mitt i spelet, så kommer han att ersätta den med en CPU för alla de varv som rivalen inte är, och när han kommer tillbaka kan han ta tillbaka kontrollen över din karaktär.

Dessa processorer rör sig väldigt snabbt, så om någon av våra rivaler lämnar behöver vi inte vänta länge med att spela, för som jag nämnde är det otroligt hur snabbt det här spelet utvecklas.

Som vi vet, ja, Nintendos online är inte det bästa i världen, så det kan vara så att du i något minispel märker eftersläpning och vi förlorar, speciellt i spel som har med reflexer att göra och att vara snabbast att reagera. Men för det mesta är uppkopplingen stabil och vi har inga större klagomål på vad vi kan göra.

Vi har ingen dedikerad chatt, men denna har ersatts av klistermärken som kommunicerar vissa fraser som uttrycker vad vi vill säga, och det är ganska coolt. Nu, om vi vill ha fler klistermärken med fler fraser, kan vi köpa dem i Toads butik i huvudmenyn med de mynt vi tjänar för att spela.

Ett fint urval av minispel

Som vi alla vet är den grundläggande delen av Mario Party dess minispel, och jag är glad att kunna berätta att Mario Party Superstars ger oss ett urval av spel från originalet till Mario Party 10 som är mycket värda.

Ja, några av de andra är inte vad vi förväntade oss, eller några av de tidigare spelen låg kvar i bläckhuset, men alla klassikerna är här, och kanske den bästa nyheten av alla är att vi kan spela med vilken kontroll vi vill.

Borta är alltså minispelen som baserades på rörelsekontroller, vilket kan förstås som en förlorad möjlighet, men i mitt fall är det ingen nackdel, eftersom jag alltid har varit en försvarare av klassiska kontroller över rörelsekontroller.

Till och med minispelet att kasta repet, som orsakade så många problem för några år sedan och orsakade trasiga kontroller eller trasiga handflator, återkommer, och den här gången har det en varning om att vi inte roterar pinnen med handflatan eftersom vi kan få problem .

Vissa minispel känns “laddade” för att gynna en karaktär, särskilt 1v3-minispelen, där det är nästan omöjligt att vinna om du är ensam, eller några när du är i en grupp av 3 mot 1 fiende, men dessa kan räknas på ena handens fingrar.

Så, som ett globalt mål, lyckas Mario Party Superstars förtrolla oss igen som när vi var yngre, men den här gången med förbättrad grafik och fler karaktärer att njuta av.

100% klassisk

De som har spelat flera bidrag i den här serien kommer att hålla med mig när jag säger att förändringarna av franchisen har varit många genom åren, och i detta avseende känns Mario Party Superstars som Nintendos sätt att ge oss det vi länge har bett om. för väder.

Det är ett klassiskt spel, utan tillägg som speciella tärningar för var och en av karaktärerna, eller utan allierade som vi hade sett i Super Mario Party, eller utan rörelsevagnen som många hatade.

Detta kan förstås som en brist på originalitet eller en rädsla för att lägga till nya saker, och det är kanske här som några av dessa ändringar kunde ha lagts till med en möjlighet att inaktivera dem, men det är inte så att mycket saknas heller.

Vi har inte heller kapseldispensrarna på brädorna och vi har nu många speciella utrymmen för evenemang eller lyckoevenemang som vi inte hade i originalspelen, men den här gången hjälper de till att ge spelet en mycket uppskattad dynamik.

På detta sätt är det enda sättet att ha föremål i spelet genom att köpa dem i Toads butik, eller genom speciella utrymmen på brädet där ett minispel visas för oss för att få dem, och slutligen, om vi landar på ett utrymme som tur är. vi kan få ett föremål eller mynt.

Dom

Mario Party Superstars är en återgång till rötterna för franchisen och något som fansen har efterfrågat länge, det är allt som The Top 100 borde ha varit för några år sedan men som vi äntligen har nu på Nintendo Switch.

Från brädorna som är en uppmaning till svunna tider, eller musiken som tar oss tillbaka ett decennium, allt görs för att tillfredsställa de som efterlyste en klassisk Mario Party utan tillägg som skulle äventyra det som gjorde sagan känd.

Naturligtvis är inte allt bra och vi skulle kunna ha fler brädor, fler karaktärer eller fler alternativ, men med vad som finns blir Mario Party Superstars den bästa Mario Party för Nintendo Switch över Super Mario Party.

Tillägget av att kunna spela online gör hela skillnaden, och det är att implementeringen återigen är enkel, men mycket framgångsrik, och det är inte alls svårt att se varför.

Med allt detta i åtanke är Mario Party Superstars inte den mest innovativa titeln, inte heller den med mest innehåll i serien, men vad det är, är det bästa Mario Party vi har sett på minst ett decennium, en återgång till den enkla formeln som förvånat oss i flera år, och som verkligen lägger grunden så att vi från och med nu inte kommer att ändra formeln längre, för om den fungerar så fungerar den. Och han gör det fantastiskt.

Oto recension som du kommer att gilla

Relaterade Artiklar

Back to top button