Recalbox: Light Gun-skyttar anländer med version 7.2

Recalbox 7.2_2 © Recalbox

Som vanligt kommer Recalbox att lansera sin nya version denna fredag ​​kväll under en live Twitch från 21:00.

Många nya funktioner finns på programmet med Recalbox 7.2. Mellan de olika emulatorförbättringarna och optimeringarna för Raspberry Pi 4 såväl som de bärbara konsolerna Odroid Go Advance och Odroid Go Super, är det ändå ankomsten av “Light Gun”-läget som sannolikt kommer att glädja de som är nostalgiska efter XX-videospelene århundrade.

Light Gun-skyttar landar på Recalbox 7.2

Bland de stora nya funktionerna i Recalbox 7.2, den franska distributionen dedikerad till retrogaming inbjuder oss att återupptäcka Light Gun-skyttar genom mer än 250 titlar spridda över många plattformar, från Arcade till NES, Mastersystem och Super Nintendo, upp till PlayStation och Dreamcast.

Recalbox 7.2_3 © Recalbox

Det enda villkoret för att dra nytta av det är förstås att ha en Wiimote, ett stöd för att förvandla denna kontroller till en riktig pistol, samt en DolphinBar från märket Mayflash. Observera dock att för att spela flera krävs det en DolphinBar per spelare, vilket begränsar möjligheterna. Recalbox behåller sina styrkor, med fullt plug’n’play-drift av det nya Light Gun-systemet. Över till dig Ankajakt, Point Blank och andra Space Gun !

Läs också:
Punch-Out på NES: barndomens boxningsspel… Med eller utan Mike Tyson?

Förbättrad prestanda

En ny version är alltid en möjlighet att förbättra systemets prestanda på olika maskiner. För denna 7.2 har Recalbox fokuserat på HardKernel bärbara konsoler och tillkännager att den kan köra de allra flesta Nintendo 64, PlayStation 1 och PSP-spel på dem, goda nyheter eftersom det är just en punkt vi tog upp under vårt test av Odroid Go Super .

Recalbox 7.2_4 © Recalbox

Raspberry Pi 4 drar nytta av bytet till den senaste KMS-videodrivrutinen. Recalbox-teamet indikerar också att de har genomfört djupa optimeringar så att det är möjligt att köra nästan alla Nintendo 64-, Dreamcast-, Naomi- och Atomiswave-spel korrekt. Men det är inte allt eftersom Recalbox 7.2 nu gör det möjligt att överklocka Pi 4, vilket ökar dess klockfrekvens från 1,5 till 2 GHz.

5 nya system

Slutligen, bland de nya funktionerna som fångade vår uppmärksamhet, gör 5 nya system sin debut med Recalbox 7.2: Watara Supervision, den billiga bärbara konsolen som försökte överskugga GameBoy, den virtuella PICO 8-konsolen, den lilla japanska bärbara konsolen Pocket Challenge V2, men även Elektronika BK och SuperCassette Vision från EPOCH.

Recalbox 7.2_1 © Recalbox

Bland de anmärkningsvärda förbättringarna finns det också stöd för Nintendo Switch JoyCons, som kan kännas igen som två olika kontroller av systemet.

Bluetooth-ljud signalerar också sin ankomst. Det är för närvarande nödvändigt att använda handkontrollens parningsmeny för att ansluta dina hörlurar och andra Bluetooth-högtalare, men ett dedikerat gränssnitt bör snart vara tillgängligt.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button