Recalbox landar på de senaste Hardkernel bärbara konsolerna

Recalbox - Odroid Go Super

Teamet från Recalbox, det berömda franska retrogramsystemet, har precis meddelat några spännande nyheter: från och med idag porteras Recalbox 7.1.1 till de två sista bärbara Hardkernel-konsolerna:Android Go Advance
och nya Odroid Go Super.

Vid det här tillfället signerar Recalbox också kompatibiliteten för sitt operativsystem med Raspberry Pi 400, “datortangentbordet” som vi kunde testa för några veckor sedan.

Du hittar dessa meddelanden live på Recalbox Twitch-kanalen, från 21:00.

Läs också:
Vårt test av Odroid Go Advance, DIY-konsolen par excellence

Full port till Odroid Go Super och Advance

Vissa människor har förmodligen väntat otåligt på den här nyheten i flera månader: Recalbox ansluter sig till processionen av distributioner som är kompatibla med den lilla självmonterande Hardkernel-konsolen, som Batocera.linux eller EmuElec. Som ett smakprov på nästa versioner som kommer under året signerar Recalbox två andra portar, på den mycket fräscha Odroid Go Super och på Raspberry Pi 400.

Recalbox - Odroid Go Super_2 © Recalbox
Recalbox - Odroid Go Super_1 © Recalbox

Odroid Go Super, som lanserades för några veckor sedan, är utan tvekan nästa bärbara konsol för nomadiska retrogamers. Med sitt utseende som påminner om Nintendo Switch Lite, kommer den för det mesta redan monterad, verkar vara byggd med material av bättre kvalitet, har en mycket generösare skärm med sina 5 tum (i 16:9-format) och är nästan redo att användas. används eftersom allt du behöver göra är att sätta in ett microSD-kort! Kort sagt, en bättre utrustad och mindre ömtålig version, hoppas vi, än Odroid Go Advance.

Läs också:
Raspberry Pi: våra topp 10 bästa projekt att starta

Utvecklarna av Recalbox-projektet förklarar att den här porten erbjuder omfattande systemintegration på de två Hardkernel-konsolerna, för att dra full nytta av funktionerna hos dessa minimaskiner. Recalbox tillkännager alltså en generell optimering av systemet, med inbyggd hantering av volym- och ljusstyrkeknapparna, hörlursuttaget med automatisk ljudutgångsbrytare, men även belastningsnivån med display i menyn, samt optimeringar av prestanda och strömförbrukning, i ordning för att få ut det mesta av konsolens 4000 mAh batteri.

Recalbox - Odroid Go Advance_1 © Recalbox
Recalbox - Odroid Go Advance_2 © Recalbox

Två nya funktioner dyker också upp, med Wizard-startläget och ett viloläge, precis som på Switch, som låter oss stänga av konsolen och återuppta vårt spel där vi slutade efter att bara trycka på strömbrytaren. . Dessa optimeringar och nya funktioner gynnar både Super-versionen och Odroid Go Advance.

En växande katalog av indiespel

Slutligen fortsätter Recalbox att utöka sin katalog av indiespel som erbjuds gratis och exklusivt för användare av systemet. Bland nyheterna hittar vi Basse Def från Omaké Games, Twin Dragons från Broke Studio, Micro Mages från Morphcat Games, Grandpa Commando från Studio Vetea, eller till och med Kubo3, ett NES-spel utvecklat av en ung 7-årig kreatör!

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button