Recalbox 8 dyker upp i betaversion: vad är nytt för ett av de bästa retrogaming-operativsystemen?

Recalbox 8 Electron beta © Recalbox

En stor uppdatering som kommer, bland andra nyheter, för att lägga till upptäckten av Raspberry Pi Zero 2 W eller PiBoy DMG-konsolen.

Lite över ett år efter att de tillkännagav lanseringen av Recalbox 7.0 Reloaded rullar initiativtagarna av denna retrogaming-lösning ut version 8 Electron. Observera dock att detta bara är en betaversion. Den första stenen på en stig som fortfarande ser lång ut.

Saturn och PlayStation 2 stöds bättre

Recalbox-utvecklare attackerar denna presentation av 8.0 genom att säga att det nya Raspberry Pi-kortet, Zero 2 W, nu stöds. I samma veva upptäcks också PiBoy DMG-konsolen automatiskt: bara flasha besten med den nya versionen av Recalbox för att OS ska ta hand om allt.

Raspberry Pi Zero 2 W © Raspberry Pi

Medan Retropie har gjort detta med mer eller mindre framgång under en tid nu, kommer Raspberry Pi 4-användare att vara glada över att se att Recalbox också blir Saturn-liknande. SEGA-konsolen är lite tung för den blygsamma Raspberry, även i version 4, och alla spel kan inte fungera perfekt. Å andra sidan, funktionen automatisk frameskip av Yabansanshiro tillåter ” njut av spel utan avmattning “.

När det gäller PC-versionen av Recalbox gör en något nyare konsol sin debut, PlayStation 2. OS är alltså baserat på den senaste versionen av PCSX2, som framför allt ger stöd för filer CHD. Det skulle vara en fråga om en kompatibilitet på mer än 98% på spelen på den berömda Sony-konsolen.

Atari ST och Amiga går framåt i tur och ordning

“Gamla datorer” har alltid haft en speciell plats på Recalbox, och version 8 lägger till Hatari-emulatorn, mycket rikare än kärna tidigare använt. Utvecklarna passade på att lägga till ett nytt BIOS-hanteringssystem för alla modeller i sortimentet, från Atari ST/STE till TT och andra Falcons.

Hatari-emulator för Atari-serien © Hatari

På Amiga är de nya funktionerna mer blygsamma, men bytet till Amiberry version 4.1.5 borde underlätta. Recalbox driver nu den nya kärna UAE4ARM.

Andra “gamla datorer” har integrerats i den enorma Recalbox-databasen tack vare denna 8.0 som framför allt låter dig dra fördel av TI-99/4A via ti99sim. Xroar-emulatorn sätter Tandy TRS-80 och Dragon 32/64-maskinerna i rampljuset, medan integrationen av Beebem låter dig njuta av den berömda BBC Micro, tyvärr utan ljud för tillfället.

recalbox

Att ladda ned

recalbox

  • 100 system stöds
  • Plug-and-play-drift
  • 150 spel erbjuds för installation

Recalbox är utan tvekan den mest tillgängliga distributionen av alla, men kompromissar inte för mycket på effektivitet och prestanda när det gäller emulering. Den är kompatibel med många plattformar och system och erbjuder en övertygande retrogaming-upplevelse och förlitar sig på en växande fransktalande community.

Recalbox är utan tvekan den mest tillgängliga distributionen av alla, men kompromissar inte för mycket på effektivitet och prestanda när det gäller emulering. Den är kompatibel med många plattformar och system och erbjuder en övertygande retrogaming-upplevelse och förlitar sig på en växande fransktalande community.

En “inte särskilt katodisk” överraskning

Slutligen, om Recalbox-teamet har gjort många andra förbättringar och buggfixar som du kan hitta direkt på dess officiella webbplats, behåller vi från denna beta 8.0 implementeringen av en originalnyhet.

Utvecklarna av Recalbox har faktiskt beslutat att stödja, inbyggt, en specifik Raspberry Pi-adapter, utvecklad internt av de små händerna på Recalbox. Det bör ha formen av en HAT (Hårdvara fäst på toppen) och vara kompatibel med Raspberry Pi 4, Pi 400 och Pi 3. Vi kommer inte att låta bli att berätta om det mycket snart!

Recalbox RGB Dual © Recalbox

Nya CRT-konfigurationer har också introducerats i systemet så att ” att spela dina favoritspel på tv-apparater eller bildskärmar blir verklighet “. Tanken är att helt enkelt koppla din Recalbox till TV:n och njuta av samma bild som på “den gamla goda tiden”.

Nedladdning av Recalbox 8.0 görs via denna sida genom att klicka på beta-sektionen. Vi tar tillfället i akt att betona det faktum att en betaversion fortfarande är i full utveckling. Den ska endast användas för teständamål, i synnerhet för att ge feedback till skaparna, men buggar och krascher kan inte uteslutas.

De bästa distroerna dedikerade till retrogaming

Om du trodde att retrovideospel glömdes bort, tänk om! Visserligen är det nu krångligt att lägga vantarna på gamla konsoler i gott skick, men många system gör det enkelt att spela de allra flesta av dessa spel. Som du kommer att ha förstått kommer vi att prata om emulering, och mer exakt om de bästa “allt-i-ett”-systemen som öppnar dörrarna till dussintals konsoler. Tillbaka till grunderna.
Läs mer

Källa: recalbox

Relaterade Artiklar

Back to top button