realme kommer också med sin 108 megapixelsensor, vad mer tillför det för fotografering?

Realme 8 Pro © Realme

realme 8-serien har officiellt presenterats av tillverkaren. Den modell som väcker mest uppmärksamhet är utan tvekan realme 8 Pro, som trots sitt låga pris har imponerande foto- och videomöjligheter.

realme är det växande smartphonemärket. Dess strategi baserad på dess enheters värde för pengarna lockar fler och fler människor i Europa och runt om i världen och tillverkaren avser att ta ett steg framåt med sin nya mobil, realme 8 Pro.

För att övertyga användarna har tillverkaren fokuserat på fotografering med denna modell, som särskilt är utrustad med en 108-megapixel huvudfotosensor, en sällsynt funktion på en smartphone och en första för en realme-mobil.

En 108 Mp kamera, för vilka fördelar?

Huvudattraktionen i realme 8 Pro-fotokonfigurationen är därför dess 108-megapixel Samsung ISOCELL HM2-modul med f/1.88 bländare. Men den enkla integrationen av en sådan kamera räcker inte för att göra en bra fotofon, det är fortfarande nödvändigt att den utnyttjas väl.

Intresset här är att låta användaren välja mellan två trender för att ta sina bilder: att gynna ljusstyrka eller detaljer. Förklaringar.

Realme 8 Pro © Realme

Som standard är 108-megapixelkameran i realme 8 Pro konfigurerad att använda pixel-binning-tekniken, som gör att fyra riktiga pixlar kan sättas ihop för att skapa en större på 2,1 μm, och kommer därför att kunna fånga fyra gånger mer ljus än en vanlig pixel.

När det gäller realmes nya smartphone kommer fotosensorn på 108 megapixlar att generera 12 megapixelbilder med bättre ljus och högre kontraster. 9-i-1 pixel-binning har också en annan fördel: den att genomsnittet av kolorimetrin för varje pixel skapad från de minsta originalpixlarna för att få mer exakta och trogna färger.

Realme 8 Pro © Realme

Användaren kan när som helst inaktivera pixel-binning-tekniken för att spara bilder i 108 megapixlar (12000 x 9000 pixlar). Bilderna kommer att bli mindre ljusa och mindre kontrasterande, men dra nytta av fler detaljer. Kort sagt, det är upp till dig att välja vilken lösning du föredrar utifrån dina behov och situation. Fotograferingsläget 108 Mp är särskilt användbart om du vill zooma in bilden utan att förlora kvalitet eller vid utskrift av fotot i stort format.


En fyrdubbel fotosensor

Realme 8 Pros primära kamera består av en uppsättning av fyra moduler, och vi har bara granskat 108MP-sensorn hittills. Men den här åtföljs av en 8 Mp ultravidvinkel (119°) öppning vid f/2.25, ett 2 Mp och f/2.4 makroobjektiv, en 2 Mp och f/2.4 monokrom sensor också. .

Inget teleobjektiv, alltså, vilket nödvändigtvis ökar priset på smartphones utrustade med det, men realme använder ett genialt mjukvaruknep för att ändå erbjuda högkvalitativa zoomar.

Realme 8 Pro © Realme

Tillverkaren har utvecklat en digital zoomteknik integrerad i 108 Mp HM2-sensorn. Detta fångar upp till åtta 12-megapixelbilder som programvaran sedan lyckas slå samman och förstora genom en bildbehandlingsalgoritm. Detta gör att du kan zooma upp till 3x – eller till och med 5x – samtidigt som du behåller en särskilt skarp bild. Här är en annan tankeväckande användning av 108 MP-kameran.

Effektiva natt- och porträttlägen

Standardkameraapplikationen för mjukvarugränssnittet realme UI 2.0, tillverkarens interna överlägg baserat på Android 11, låter dig enkelt växla från ett inspelningsläge till ett annat.

Särskilt omnämnande av nattläget i realme 8 Pro. ISOCELL Plus- och Smart-ISO-teknologierna integrerade i huvudfotomodulen säkerställer bra ljusstyrka på bilderna i mörka miljöer och är särskilt övertygande. Detta är helt klart inte ett prylalternativ utan en verklig tillgång för smarttelefonen, till skillnad från många av dess konkurrenter som är placerade i samma prissegment.

Realme 8 Pro © Realme

Porträttläget är också en framgång på denna modell. Den monokroma sensorn är ansvarig för att beräkna det skärpedjup som krävs för utvecklingen av den berömda bokeh-effekten, denna bakgrundsoskärpa som är specifik för porträttläge. Smarttelefonen låter dig till och med justera bokeh innan du tar bilden för att få det exakta önskade resultatet.

Sony IMX471 frontkamera med 16 megapixlar och f/2,45 bländare för selfies gör ett bra jobb. realme har tänkt på att inkludera filter för att korrigera ansiktet, i höjd med ögonen, hakan eller näsan till exempel. Allt populärare alternativ som mobilen inte ignorerar.

Realme 8 Pro © Realme

Videon också i rampljuset

Realme 8 Pro är ingen slarvig när det kommer till video. Den kan spela in i 4K-upplösning med 30 bilder per sekund med en bildstabiliseringsfunktion för att begränsa effekterna av skakning. Den har även ett slow-motion-läge på 960 bilder per sekund (i HD 720p) för att skapa slow motion-effekter, samt möjligheten att applicera en bokeh-effekt på videon.

Det finns också ett time-lapse-läge för artister. Kameran tar sedan bilder av scenen med jämna mellanrum i fyra minuter och redigerar sedan en åtta sekunder lång video med time-lapse-effekt. En funktion med dubbla vyer som tillåter videoinspelning med både huvudkameran och huvudfotosensorn kommer att tilltala innehållsskapare på TikTok, Instagram, till och med YouTube och Twitch.

Realme 8 Pro © Realme

Slutligen är realme 8 Pro helt enkelt den första smarttelefonen i världen som kan skapa tilt-shift-videor, en teknik välkänd inom fotografering men sällsyntare i video. Tack vare lutande linser framhäver smarttelefonen bara en del av ramen, de andra områdena kommer då ur fokus. Detta ger intrycket av att filma en miniatyrvärld. Återigen är den här funktionen helt klart avsedd för kreatörer och artister, även om alla användare kan ha kul med den.

Trots alla dessa funktioner förblir realme 8 Pro en prisvärd smartphone eftersom den kommer att marknadsföras i 8+128GB-versionen från den 31 mars för 299 euro. Vad som verkligen gör det till ett av de bästa foto/prisförhållandet på marknaden. Realme 8 Pro kommer att finnas tillgänglig hos alla vanliga franska återförsäljare: Fnac, Darty, Boulanger, Cdiscount, Électro Dépôt etc. Ett introduktionserbjudande är också tillgängligt från 24 mars till 6 april, exklusivt hos Fnac & Darty, med ett par Buds Q för alla köp av en realme 8 Pro.

Relaterade Artiklar

Back to top button