realityOS: ryktet bekräftat för Apples framtida VR-headset?

Apple AR VR-headset © 9To5 Mac

Ännu en ledtråd bekräftar förekomsten av en VR-headset under utveckling hos Apple och körs under ett visst realityOS. Men kommer vi att se det vid nästa WWDC?

Några dagar före ett efterlängtat WWDC 2022 verkar en varumärkesanmälan bekräfta ankomsten till Apple av ett virtual reality-headset som drivs av ett operativsystem som kallas realityOS.

Apple gömmer sig, men har registrerat namnet realityOS

En viss Parker Ortolani, som arbetar för flera amerikanska medier som specialiserat sig på teknik, upptäckte ett dokument som syftade till att skydda omnämnandet “realityOS”. Det sistnämnda beskrivs som ett system avsett för utrustning av bärbar typ (det vill säga att man bär på en del av kroppen, såsom en VR-hjälm) elektronik.

Arkivet nämner också “ design och utveckling av datorhårdvara, mjukvara, kringutrustning och videospel », vilket tycks överensstämma perfekt med vad vi kan göra med en virtual reality-hjälm.

Registreringen av varumärket gjordes av ett företag som heter Realityo Systems LLC, som inte har någon annan offentlig historia. Det är extremt troligt att detta är ett skalföretag bakom vilket Apple gömmer sig för att dölja sina planer. Cupertino-företaget är vant vid det faktum och hade redan använt denna strategi för att diskret arkivera uppdateringsnamn för macOS. För övrigt har Realityo Systems LLC hemvist på samma adress som Yosemite Research LLC, ett frontföretag som tidigare använts av Apple.

En officiellisering på WWDC 2022?

En annan ledtråd som indikerar att detta realityOS verkligen är kopplat till Apple är det datum från vilket skyddet av varumärket börjar: 8 juni 2022, två dagar efter den inledande keynoten av WWDC 2022. Och, som Parker Ortolani minns, har Apple fått har för vana att registrera sina varumärken en eller två dagar efter att de har presenterats för allmänheten.

En annan “chans” i kalendern, dokumentet i fråga är från december 2021, två månader innan namnet “realityOS” dök upp i Apples källkod.

Även om det verkar säkert att Apple-varumärket hade planerat för ungefär ett halvår sedan att tillkännage sitt VR- och realityOS-headset vid denna WWDC, så tvivlade de senaste rapporterna på deras närvaro på konferensen. Företaget ska ha hamnat efter med designen av enheten. Vi ska ha hjärtnätet om några dagar.

Om samma ämne:
Varför Apples Mixed Reality-headset inte kommer att tillkännages på WWDC

Källa: Parker Ortolani

Relaterade Artiklar

Back to top button