RDNA 3: AMD gör ett “meddelande om tillkännagivandet” av Radeon RX 7000s

Radeon RX 6000 © AMD

För allt rampljuset ska inte enbart fokusera på NVIDIA och dess nya grafikkort.

Medan alla ögon är riktade mot GeForce RTX 4080 och RTX 4090 som just meddelats av NVIDIA, försöker AMD få oss att förstå något, men ärligt talat har vi ingen aning om vad det kan vara… Och du?

Radeon RX 7000 presenterades den 3 november

Skämt åsido, och medan den för närvarande förbereder lanseringen av Ryzen 7000 (27 september, låt oss komma ihåg), kommer AMD definitivt att ha ett hektiskt år 2022 med ny grafikarkitektur.

RDNA 2 kommer i praktiken att ersättas av RDNA 3, som kommer att leta sig in i vad alla redan kallar Radeon RX 7000s, vilket inte bara kommer att vara en presentation.

Tillverkaren har faktiskt nämnt inget mindre än lanseringen av sin nya generation grafikkort den 3 november 2022. Det är knappt mer än en månad efter marknadsföringen av Ryzen 7000.

RDNA 3 för att skugga Ada Lovelace?

Radeon RX 7000s kommer att vara vad AMD gillar att presentera som sin första “chiplet” GPU. Tanken här är att designa ett chip med flera enheter associerade med varandra, som AMD redan gör med sina Ryzen 5000-processorer.

Å andra sidan är det ”bara” frågan om en 5 nm etsningsprocess med kanske delar i 6 nm. “Det”, för med Ada Lovelace talar NVIDIA om en gravering enligt TSMC 4N-processen. Naturligtvis kommer de två arkitekturerna att konkurrera direkt.

Om NVIDIA har en bättre gravyrfinesse, litar den fortfarande på en monolitisk design av sin GPU. Det kan dock räkna med en snabbare utgång. Kom ihåg att RTX 4090 redan kommer att finnas på marknaden i nästan tre veckor när AMD släpper RDNA 3.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button