Razer riktar sig till budgetstreamers med sina Kiyo X och Ripsaw X

Razer Kiyo X webbkamera © Razer

Vana vid att erbjuda ganska dyra produkter, kommer Razer den här gången rikta in sig på nybörjarmarknaden och kanske tillåta ett större antal streamers utan att bryta banken.

På programmet här, en webbkamera och ett anskaffningskort.

En ganska prisvärd webbkamera

Razer är inte det billigaste märket på marknaden för kringutrustning för datorer, det är ett faktum, även om vissa tillgängliga produkter finns i dess katalog. Men dess aura gör det utan tvekan möjligt för den att erbjuda produkter här och där till reducerade priser utan att förstöra sin image och detta är tydligen vad som är planerat med tillkännagivandet av Kiyo X och Ripsaw X.

Razer Kiyo X webbkamera © Razer

Den första enheten, Razer Kiyo X, är en webbkamera designad för streaming. Utan någon “premium”-funktionalitet har den ändå en autofokus som även kan justeras i realtid. Webbkameran låter dig välja mellan att fånga i 1080p @ 30fps eller 720p @ 60fps. Den erbjuds till priset av 89,99 €, ett pris som kan tyckas högt, men helt korrekt på streamingmarknaden.

Läs också:
Elgato lanserar webbkamera, XLR-ljudgränssnitt och nytt Stream Deck

Konkurrens om Elgato?

Den andra produkten, Razer Ripsaw X, konkurrerar direkt med Elgato eftersom det är ett nytt kamerakort: med andra ord tillåter det helt enkelt vilken kamera som helst som är utrustad med en HDMI-utgång. Kompatibel Bridge eller Reflex kan alltså användas för streamen. Kortet tillåter inspelning i 4K @ 30fps och i 1080p @ 60fps tack vare USB 3.0-anslutningen som används för anslutning till PC. När det gäller en enkel webbkamera finns det inget behov av någon speciell konfiguration innan man kan njuta av den på StreamLabs eller OBS till exempel. Din kameras mikrofon stöds dock inte.

Razer Ripsaw X © Razer

Allt finns därför installerat i Razers streamingutbud, nu ganska komplett med flera webbkameror, mikrofoner, headset och ett inköpskort för konsoler, utöver det vi just presenterat för dig ovan.

Källa: NeoWin

Relaterade Artiklar

Back to top button