Razer Kishi V2-recension: ett stort steg och ojämförligt spelglädje

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

Kalenderns chans gör saker bra. För några veckor sedan erbjöd vi dig ett test av Razer Kishi. Bara några dagar innan den nya versionen, nyktert döpt Kishi V2, eller gjorts officiellt av dess tillverkare. En möjlighet som vi uppenbarligen tog till vara att erbjuda dig ett test i god och vederbörlig form.

Test utfört på en styrenhet utlånad av tillverkaren.

Om du har läst vårt test vet du redan att Kishi är en utmärkt kontroller, men att den saknar ergonomi och finish. Rättade fallgropar i den här nya versionen? Inte bara lite!

Men först och främst, kom ihåg att Kishi V2 för närvarande endast är tillgänglig för Android-smarttelefoner. En iPhone-modell är planerad till hösten – Razer väntar förmodligen på att Apple ska presentera sina nya modeller.

Sammanfattning

Razer Kishi V2: det tekniska bladet

Som vi kommer att se erbjuder den nya mobila handkontrollen från Razer några intressanta nya funktioner på den tekniska sidan.

 • Anslutning: USB-C
 • Batteri: drivs av smartphone
 • Antal knappar: 17 och två klickbara joysticks
 • Programmerbara knappar: 2
 • Mått (ovikt): 92,2 x 180,7 x 33,9 mm
 • Vikt: 123 gram
 • Mobilapp: Razer Nexus

I lådan hittar du bara kontrollenheten, en bruksanvisning och två extra “kuddar”. Mindre tjocka än de som är installerade som standard, de kan rymma en tjockare smartphone i kontrollern.

Till skillnad från Kishi V1 tillhandahålls ingen kod för att få 14 dagars provperiod på Xbox Game Pass Ultimate.

Ny design och ny komfort

Vi hade två klagomål mot den första Razer Kishi i namnet. Den första gällde ungefärlig finish jämfört med utropspriset. Den andra var jordgubbsergonomi. Både för att ställa in handkontrollen och för spelet. Två problem löste av Razer med denna nya version.

V2:an säljs till samma pris som Razer Kishi och har en helt ny design. Nu designad i egen regi är den inte bara trevligare att titta på utan framför allt att hålla i!

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

Låt oss börja med inställningen. Tom, kontrollenheten är mindre kompakt än sin föregångare. Men dess fästsystem är mer flexibelt. Dra bara i de två delarna av Kishi V2 för att få plats med din telefon i mitten. Vi är ljusår ifrån V1:ans onödigt komplexa fäste.

Utöver denna förbättrade komfort betyder detta också att Kishi V2 nu kan ta emot smartphones utrustade med skyddsskal. Inte alla förstås, men vissa ganska fina modeller gör det möjligt att klara sig utan att klä av sig.

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

Observera: smartphones med ett stort block av kameror (här vivo X80 Pro) kommer inte att kunna passa in i kontrollern som standard. Men Razer har tänkt på allt, och inkluderar två finare kuddar i lådan som kan ersätta de som är installerade som standard i kontrollern. Genom att göra det lyckas vi få plats med nästan vilken telefon som helst i den.

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

Dessutom använder Kishi V2-kontrollern nu mikrobrytarknappar. Samma som de för Razer Wolverine-kontrollern, dedikerad till Xbox-konsoler och PC. Med andra ord har trycken en lite “klickig” sida som å ena sidan är ganska tillfredsställande, och som å andra sidan erbjuder en mycket bättre respons till spelaren eller spelaren som ska användas.

Triggers har också omarbetats och erbjuder en trevligare stroke förutom att de faller bättre under indexen. Nytt: det finns också två knappar (M1, M2) placerade bredvid de övre triggarna. De kan anpassas genom Razer Nexus-applikationen och låter dig skapa genvägar och därför till exempel replikera åtgärden som är kopplad till ⬇️- eller X-knappen.

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

Slutligen noterar vi också ankomsten av en knapp dedikerad till skärmdumpar som på de senaste konsolspelskontrollerna.

En applikation dedikerad till Kishi V2

Liksom sin föregångare låter Kishi V2-kontrollern dig spela alla Android-spel som tillåter användning av en kontroller. Men hon finner kanske sitt intresse ännu mer för utövandet av molnspel. Att utforska Xbox Game Pass, Google Stadia eller GeForce NOW-katalogen har faktiskt en annan smak från bekvämligheten av en smartphone som sitter fast i Kishi V2. Till skillnad från en standardkontroll som är ansluten via Bluetooth, reducerar den latensen till ett minimum tack vare en USB-C-anslutning.

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

På mjukvarusidan överger Razer Kishi-applikationen till förmån för Nexus: en reviderad och korrigerad version – med funktioner som dock inte skiljer sig särskilt mycket.

Det är ett nav som samlar alla spel som är installerade på din smartphone och låter dig även hitta nya titlar som stöder användningen av handkontrollen. Det är också genom Nexus som du kan konfigurera M1- och M2-genvägarna till Kishi V2, samt uppdatera den fasta programvaran för din kontroller.

Razer Kishi V2-test © © Pierre Crochart för Clubic

Nytt: applikationen låter dig sända ditt nuvarande spel på YouTube och Facebook Live. Vi beklagar självklart frånvaron av Twitch i de tjänster som erbjuds, men vi slår vad om att det borde komma (?).

Razer Kishi V2: Clubics åsikt

Razer Kishi V2 för Android9

Nya Razer Kishi gör ett rent svep från det förflutna, och det lyckas. Dess nya design kan vara mindre kompakt än den tidigare modellen, men Kishi V2 erbjuder ett mycket bättre grepp. Vi uppskattar särskilt möjligheten att ha ett (tunt) skyddande skal på din smartphone innan du ansluter den till kontrollern.

Omarbetad och finjusterad från topp till tå, Razers mobilkontroll har också nya knappar, plus ” klickig “, erbjuder en bättre respons till spelare. Glasyren på moset: det finns nu två programmerbara knappar som ger mer mångsidighet för krävande användare.

I ett nötskal: Razer Kishi V2 antar kronan och hänvisar till glömska en första modell som nu framstår för oss som ett enkelt utkast. Vackert arbete.

Mest

 • Finare design…
 • Omarbetad ergonomi
 • Möjligt att behålla fodralet till sin telefon
 • De nya knapparna och deras bättre feedback
 • Vi återupptäcker våra favoritmobilspel

De mindre

 • … men mindre kompakt

€112,87

€112,87


Razer Kishi V2 för Android till bästa pris

Amazon 112,87 € Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button