Razer Iskur test: en mycket framgångsrik första spelstol

Razer Iskur topp

Razer-märket är välkänt för de flesta spelare bland oss ​​för sina PC-tillbehör och kringutrustning. Ankomsten av den amerikanska tillverkaren på marknaden spelstolar ser därför väldigt intressant ut. Vi kunde prova Razer Iskur, märkets första modell, under en vecka för att visa dig, i detta kompletta test, dess fantastiska egenskaper och dess små svagheter.

Razer Iskur © Ludovic Loth för Clubic ©

Sammanfattning

Unboxing: upptäckten av Razer Iskur

Vår första kontakt med innehållet i paketet är bra. Förpackningen är framgångsrik och förpackningen är snygg som ofta hos Razer, åtföljd av ett traditionellt brev från VD:n Min-Liang Tan som berättar hur stolt han är över sin produkt.

Som vanligt när man packar upp en märkesprodukt finns känslan av kvalitet och omsorg som ges till förpackningen. På baksidan finns en detaljerad bruksanvisning med stolens olika monteringssteg (9 till antalet). Dessa verkar enkla och ska inte skrämma bort de mest motståndskraftiga mot möbelmontering.

När Razer tillkännagav för oss att den lanserade sin första avancerade spelstol ville vi självklart testa den så snart som möjligt. Det var på en torsdagsmorgon som leveransmannen kontaktade oss och meddelade att ett paket som vägde nästan 30 kg hade kommit. Den imponerande lådan i märkets färger anlände i perfekt skick till redaktionen på Clubic och vi började snabbt packa upp den för att upptäcka den första spelstolen från märket med ormen.

Razer Iskur unbox

Razer Iskur unbox 2

Razer Iskur verktyg

Montering: lätt som en plätt!

På knappt tjugo minuter är tricket gjort! Razer verkar ha varit särskilt noga med att se till att monteringsupplevelsen är lika bra som uppackningen av delarna.

Stegen följer lätt på varandra och du behöver inte något verktyg som inte finns i innehållet i förpackningen… Observera att för att få tillbaka stolen på hjulen under det sista steget, hjälp av en vän (eller en kollega i vårt fall) kan vara användbart för att inte stödja de 30 kg på våra ländmuskler som missbrukas av långa dagar i sittande läge.

När den väl är monterad ser stolen bra ut och sticker inte ut bland Secretlab Hero och Omega 2020 Noblechairs från andra Clubic-redaktioner. Dess helsvarta färg och beläggning i “ormskinnsstil” är särskilt framgångsrik, åtminstone för dem som gillar nykterhet.

Razer Iskur topp

Razer Iskur ormskinn

Razer Iskur montering ok 4

Kvaliteten på materialen är obestridlig, plasten som används och överdragets konstläder inspirerar klart toppen av sortimentet. Finishen är premium och i paritet med tillverkarens övriga produkter, ingen besvikelse på den sidan.

Razern Iskur i testet

På ryggstödssidan kan du luta stolen upp till 139 grader, inte riktigt användbart för att arbeta eller leka – förutom ett ändlöst telefonsamtal – men det är inte nödvändigtvis poängen med produkten om du inte ser dina filmer och serier på din stol, i så fall hade några extra grader varit välkomna.

Razer har helt klart valt svankstöd framför tilt, vilket kan gå mycket längre på vissa konkurrenskraftiga riktmärken (upp till 180 grader).

Efter att ha detaljerat monteringen av sätet återstår bara att prova det under två olika förhållanden: för arbete och för lek.

Först använde vi stolen i några dagar för att arbeta. Det är därför en första “grundläggande” användning av denna produkt som vi skulle vilja beskriva för dig. Den första kontakten med stolen är bra, sitsen förblir stadig men bekväm. Observera att stolen är ganska smal och, enligt vår mening, kommer den att vara mer lämplig för en “genomsnittlig” typ av byggnad än för en stor person. OBS: I mitt fall är jag 1,79m lång för 70 kg.

Sitthöjden är justerbar och kan styras via en spak som sitter under, klassisk. Gungsystemet är enkelt och effektivt, det går även att justera i sidled till vänster, vilket är en bra poäng. Höjden på armstöden är också lätt att justera, och som på de flesta avancerade gamingstolar: de kan justeras genom 4 axlar: vänster, höger, upp, ner.

Razer Iskur montering ok 5

Razer Iskur montering ok 3

Svankstöd har inte glömts bort av designers av ormmärket. Tvärtom, det är kanske på denna punkt som Razer gör stor skillnad med Iskur: sätet är verkligen utrustat med ett genialt svankstödssystem som kallas “cylinder”. Detta är ett system som återger ryggens kurva för att kila brukaren så nära stolen som möjligt och på så sätt hålla ryggraden i rätt hållning så länge som möjligt. Om standardinställningen för svankstöd inte är lämplig kan den enkelt ändras via sidokontrollen.

På mobilitetssidan är Razer Iskur generellt sett ganska tung och inte benägen att rulla lätt för att flytta runt. Hjulen är ganska bullriga men förblir effektiva när det gäller grepp, inklusive på det flytande parkettgolvet i vår öppna yta.

Notera, för dem som det är viktigt för, att materialen och läderimitationen visar sig vara ganska diskret ur ljudsynpunkt.

Razer Iskur 6

Efter att ha använt stolen för att arbeta i några dagar, bestämde vi oss för att testa den på ett 1,5 timmes spel under lunchrasten (Forza Horizon 4, förmodligen för att stolen ser ut som en bilsäte). Vi hittar upplevelsen som beskrivs ovan med dock några små detaljer att göra på komfort när du spelar. Sitsens bredd kan vara lite begränsad för den som gillar att byta position regelbundet under långa spel. Sätet kan också vara något bullrigt vid hjulen om du brukar röra dig regelbundet i din stol eller reser dig upp; det är riktigt lätt men poängen förtjänar att noteras.

Slutligen fann vi att nackkudden var stel och inte särskilt ergonomisk under ett långt spel.Detta är utan tvekan den mest tveksamma delen av vårt test eftersom det ofta beror på varje persons vanor och morfologi. Men ur ett personligt perspektiv har jag aldrig varit ett stort fan av dessa huvudkuddar.

Razer Iskur kudde

Razer Iskur: domen

Razer Iskur8

Designad för spelare och de som helt enkelt spenderar mycket tid framför en dator, den här Razer-stolen kommer säkerligen att vända huvudena.

Först för sin design och dess premiumfinish som resolut positionerar den tillsammans med de största varumärkena i branschen. Både elegant och mångsidig, den kommer att sitta stolt bredvid din gamer-installation även om den är i ditt vardagsrum.

Inte att överträffa, kvaliteten på sätet är den stora starka sidan med Iskur och dess komfort, i synnerhet ländryggen, motiverar enligt vår mening prisskillnaden (nästan 100 euro) med konkurrenterna. Det är trots allt vad vi alla förväntar oss av en bra spelstol. Notera dock att Iskur kan visa sig vara lite smal för tyngre spelare som föredrar en större modell.

Razer Iskur är därför en utmärkt första offensiv av märket i spelstolarnas röriga värld. En stol i toppklass, till ett pris som inte är mindre.

Mest

  • Oklanderlig förpackning
  • Design och kvalitet på ytbehandlingar
  • Fast men bekväm sits
  • Ergonomiskt och enkelt justerbart svankstöd

De mindre

  • Det höga priset jämfört med konkurrenterna
  • Snäva sits för korpulenta mallar
  • Manövrerbarhet när du reser

Design9

Materialkvalitet8

Sitter och håller8

Hantering7

489 €

489 €

Relaterade Artiklar

Back to top button