Raspberry Pi OS: standardanvändaren, “Pi”, försvinner… säkerheten förbättras

Raspberry Pi 4

Raspberry Pi Foundation presenterade nyheterna för den senaste versionen av Raspberry Pi OS Bullseye, dess operativ system. Det innebär nu att man undviker tilldelningen av ett standardanvändarnamn… för ökad säkerhet.

I ett långt blogginlägg som delas den 7 april, presenterar Raspberry Pi de nya funktionerna från den senaste versionen av Raspberry Pi OS Bullseye, dess operativsystem. Den viktigaste nyheten gäller processen att skapa ett användarkonto: det senare kommer inte längre att innehålla ett standardanvändarnamn, rapporterar Toms hårdvara. Så användare måste nu skapa ett anpassat användarnamn från början. En ofarlig nyhet vid första anblicken, som ändå bidrar till att stärka säkerheten för operativsystemet.

Mer säkerhet på Raspberry Pi OS Bulleye

För att underlätta den initiala konfigurationen av en Raspberry Pi har operativsystemet hittills lagt till ett standardanvändarnamn (“Pi”) som var tänkt att bytas ut snabbt därefter till förmån för ett personligt användarnamn. . Ett litet antal användare bytte dock aldrig, vilket gjorde det lättare för illvilliga aktörer att få tillgång till material de inte ägde.

Så allt detta borde förändras med det tidiga antagandet av ett personligt användarnamn. Denna nyhet innebär dock vissa ändringar vid konfigurering av operativsystemet. När användare flashar ett microSD-kort med en ny instans av Raspberry Pi OS, uppmanas de nu direkt av installationsguiden att skapa sitt eget användarnamn i ett fält som lämnas tomt. Denna begäran är inte längre valfri, men obligatorisk: det är inte längre möjligt att fortsätta konfigurationen utan att lägga till ett personligt användarnamn.

Ytterligare en ny funktion för tillverkare som vill ha snabb installation

Bland de andra nyheterna som annonserats av Raspberry Pi Foundation för sitt operativsystem, möjligheten att tillhandahålla fält som tillåter användare att ange ett användarnamn, lösenord och alla nätverksparametrar även innan operativsystemet installeras. .

Den här nya funktionen levereras genom Raspberry Pi Imager och är intressant för tillverkare som vill underlätta den initiala implementeringen av operativsystemet på konfigurationer huvudlöstill exempel.

Raspberry Pi Imager och den nya Raspberry Pi OS Bullseye-uppdateringen kan laddas ner på den här adressen.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button