Raspberry Pi Foundations affärsgren samlar in 45 miljoner dollar

Raspberry Pi 4 © Raspberry Pi

Finansieringsrundan för den ideella stiftelsen leddes av två företag kallade Lansdowne Partners och Ezrah Charitable Trust.

Syftet med manövern är att låta Raspberry Pi påskynda sin utveckling och bättre marknadsföra sina produkter.

Läs också:
Det är möjligt att installera Windows 11 på en Raspberry Pi 4! Här är hur

En ständigt ökande efterfrågan

Investeringen på 45 miljoner dollar (cirka 38,4 miljoner euro) från företagen, respektive engelska och amerikanska, gör att Raspberry Pi-stiftelsen kan omvärderas upp till 500 miljoner dollar. Pengarna kommer att användas för att påskynda utvecklingen av ARMs berömda enkelkorts nanodatorer och bättre möta efterfrågan.

Stiftelsen grundades 2012 och genererade 13,3 miljoner euro under det senaste räkenskapsåret genom att sälja 7,1 miljoner exemplar av dessa olika hallon. Denna summa har gjort det möjligt för honom att stödja många välgörenhetsprogram.

Enligt Eben Upton, grundare av Raspberry Pi, om det fanns en stark efterfrågan från privatpersoner är den ännu större på industrisidan. ” Våra nya investerare kommer inte bara att tillföra värde till vår strategi och hjälpa till att stödja vår tillväxt, utan de kommer också att förstå logiken och etiken i vår affärsmodell. “, han lade till. Kom ihåg att ingångspriset för en hallon är 39,95 €.

Raspberry Pi: våra topp 10 mest ovanliga projekt

Raspberry Pi, som ofta ses och beskrivs som en billig mini-PC, finner ändå huvudsakligen sin användbarhet med kreativa projekt av alla slag och som ofta är utöver det vanliga.
Läs mer

Källa: Techcrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button