Raspberry Pi Foundation presenterar Code Club World, för att lära barn att koda

Code Club World 02 © Raspberry Pi

Innan man blir jobb kan utveckling och programmering vara en passion. För att uppmuntra barn som vill ge sig in på den här vägen öppnar Raspberry Pi en egen dedikerad plattform.

Stiftelsen tillkännager lanseringen av Code Club World, en onlineplattform för att lära barn att koda gratis.

En gratis plattform för barn

Code Club World är lika roligt och lärorikt som de spel och appar som barn älskar », Meddelande från början att Raspberry Pi presenterar sin nya plattform, som syftar till att lära barn mellan 9 och 13 år att koda från en dator, en surfplatta eller en smartphone. Helt fri och dematerialiserad, syftar den till att erbjuda en miljö lika rik och engagerande som en upplevelse ansikte mot ansikte.

Code Club World 01 © Raspberry Pi

För att göra detta kommer plattformen att erbjuda en strukturerad resa genom en digital ö som omfattar flera aktiviteter centrerade kring kod samt ett brett utbud av projekt som täcker olika ämnen och ett system med märken för att motivera unga lärlingar. Under programmet kan barn designa sin egen robotavatar och sedan lära den att dansa, skapa sitt eget musikstycke, konceptualisera en design för en t-shirt eller lära sig koda i Python och Scratch. Fortfarande i betaversion kommer Code Club World att utvecklas med tiden med hänsyn till feedback från föräldrar och barn.

Källa: Raspberry Pi

Relaterade Artiklar

Back to top button