Raspberry Pi: ett nytt expansionskort för Power over Ethernet (PoE)

Raspberry Pi PoE+ HAT © Raspberry Pi

Raspberry Pi tillkännagav den nya versionen av sitt expansionskort som möjliggör strömförsörjning över Ethernet för sina mikro-datorer.

Enkelt kallad “Raspberry Pi PoE+ HAT”, denna nya version lovar mer kraft och mindre värmeeffekt samtidigt som den bibehåller samma pris som föregående generation.

Läs också:
Akasa avslöjar nya passiva lådor för Raspberry Pi: the Maze and Maze Pro

En ny version skapad på grund av bristen på halvledare

Power over Ethernet, även känd som PoE, använder ström som går genom en Ethernet-kabel för att driva en enhet. Det eliminerar behovet av en strömkabel och sparar utrymme. En idealisk teknik för Raspberry Pi mikro-datorer, som redan hade provat den med sin första version av sitt PoE-förlängningskort (PoE HAT) i slutet av 2018.

Efter de problem som användarna stötte på när den släpptes, säger Raspberry Pi att dess expansionskort har blivit ett av dess mest sålda tillbehör. Tyvärr använder man sig av kisel som upplever betydande försörjningsproblem och om stiftelsen lyckas säkerställa produktion för sina andra produkter blir det allt svårare för den att göra detsamma för sina PoE-HAT:s.

Det beslöts därför att meddela ankomsten av den nya versionen i förväg för att ge tillverkarna möjlighet att i förväg bestämma om de vill använda den. Den gamla PoE-HATTEN kommer fortfarande att tillverkas, men leveranstiderna för den nya modellen kommer att minska.

Läs också:
PS5: Fjärrspel kommer till Raspberry Pi via en inofficiell lösning

Effektförbättringar i programmet

Det nya expansionskortet implementerar 802.3at-standarden, vilket gör att det kan leverera en effekt på 25,5 W jämfört med 15,4 W i den gamla versionen. Tillräckligt för att driva giriga USB-tillbehör förutom själva Raspberry Pi.

Värmeeffekten har minskat och en ny plattare transformator, skapad av Bourns, har tagits med. Detta nya expansionskort kommer att finnas tillgängligt i början av juni från alla officiella Raspberry Pi-återförsäljare till samma pris som det tidigare, $20, och kommer att vara kompatibelt med Raspberry Pi 3B+ och Raspberry Pi 4B.

Källa: Raspberry Pi

Relaterade Artiklar

Back to top button