Raspberry lanserar sin Pi Zero 2 W: fortfarande lika kompakt, fortfarande billig, men mycket kraftfullare

Raspberry Pi Zero 2 W © Raspberry Pi

Lite begränsad av brist på halvledare finner Raspberry Pi Foundation fortfarande ett bra fönster för innovation.

För bara några dagar sedan tvingades Raspberry Pi-stiftelsen att kommunicera dåliga nyheter till alla entusiaster: Raspberry Pi 4 Model B-versionen 2 GB RAM ser prishöjningen till 45 dollar medan 1 GB-versionen övergavs för några månader sedan , undertecknar sin retur, på 35 dollar.

Upp till 5 gånger snabbare

Vid sidan av dessa något dystra nyheter, särskilt eftersom det inte förväntas återgå till “normalt” förrän mer eller mindre ett år, kan Raspberry Pi Foundation lyckligtvis förnya och förbättra vissa produkter. .

Raspberry Pi Zero 2 W © Raspberry Pi

Detta är särskilt fallet med det lilla Zero W-kortet som just har utvecklats med en ny version logiskt kallad Zero 2 W. Raspberry Pi Zero W, som lanserades 2017, behövde en uppgradering, och grunden skrattas inte åt av integrera, till exempel, en Broadcom BCM2710A1 SoC, samma som finns i Raspberry Pi 3.

Den är dock något underklockad, på 1 GHz, och kommer “bara” med 512 MB LPDDR2 SDRAM. Ändå, med ett sådant hjärta måste Zero 2 W nå, enligt stiftelsen, ” upp till fem gånger prestanda av sin berömda förfader, utan att ändra format.

Samma format, men Bluetooth 4.2 och Wi-Fi 4

Raspberry Pi-stiftelsen har verkligen sett till att hålla en ultrakompakt 65 x 30 millimeter skiva så att pågående projekt på Zero W kan utvecklas till Zero 2 W.

Raspberry Pi Zero 2 W © Raspberry Pi

Utöver denna nya SoC, utvecklas Zero 2 W väldigt lite på anslutningssidan med närvaron av WiFi 4 (IEEE 802.11 b/g/n) som på sin föregångare och en liten förbättring på Bluetooth-sidan: vi går till 4.2 och Bluetooth Low Energy finns uppenbarligen fortfarande kvar.

Slutligen, notera att Zero 2 W kompletteras med ett USB 2.0-gränssnitt, en MicroSD-kortläsare, en mini HDMI-port, en CSI-2 kamerakontakt och den oundvikliga uppsättningen av 40 “stift” av in-/utgångskompatibla HAT uppskattas av alla hackare.

Raspberry Pi Foundation påpekar att ” nästan alla fodral och tillbehör designade för Zero borde fungera perfekt med det nya kortet, inklusive vårt eget fodral och kablar innan du anger att Zero 2 W redan är tillgänglig i Storbritannien, EU och Nordamerika för 13,5 pund, 15 dollar och 16,5 euro.

Om samma ämne:
Brist: till och med priset på Raspberry Pi 4 ökar!

Källor: Raspberry Pi, Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button