Raspberry Foundation lanserar Pico W med Wi-Fi… till ett ri-di-cu-le-pris

Raspberry Pi Pico W © Raspberry Pi

Drygt ett år efter lanseringen av Raspberry Pi Pico kommer en ny variant av den lilla brädan till oss… Wi-Fi som en bonus.

Raspberry Pi foundation har verkligen en förmåga att överraska oss och i tre år har det aldrig gått mer än tio månader utan en trevlig överraskning. 2019 var det uppenbarligen Pi 4 Model B som väckte uppståndelse innan ännu mindre maskiner kom till oss.

2,4 GHz enkelbands 802.11n Wi-Fi

Sålunda, 2020, lanserades Compute Model 4 – som härrör från Pi 4 Model B – och några månader senare var det Raspberry Pi Pico och dess helt enkelt pyttelilla format som ramlade till ett pris av 4 dollar.


Stiftelsen hade dock ytterligare ett kort i rockärmen med denna Wi-Fi-version av Pico. I princip är det därför en Pico som 2020-modellen med denna Raspberry Pi RP2040 mikrokontroller, dess två ARM Cortex-M0+ kärnor, dess 264 KB SRAM och dess frekvens på 133 MHz.

Vi drar också fördel av 2 MB flashminne inbäddat på odjurets lilla PCB, en mikro-USB 1.1-port och den berömda 40-stifts GPIO-kontakten som är succén för hela Raspberry Pi-serien.

Bara här måste Raspberry Pi Pico W motivera denna sista bokstav. Där för Wi-Fi förutsätter den en trådlös anslutning i 802.11n i 2,4 GHz. Så det är ingen fråga om att gå “för långt” i Wi-Fi-stöd, men det är fortfarande en livsförändrande jämfört med Raspberry Pi Pico.

Kungen av Internet of Things?

Detta är desto mer slående eftersom Raspberry Pi-grunden har lyckats upprätthålla ett formidabelt aggressivt inträdespris. Vi är förvisso 50 % dyrare än med Pico “bara kort”, men för endast 6 dollar styck är Pico W fortfarande otroligt tillgänglig.

Raspberry Pi Pico W © Raspberry Pi

För många läsare kommer frågan som återstår att vara ” Vad ska man göra med en sådan komponent? “. Du måste först förstå att saken framför allt är designad för Internet of Things (IoT).

Därigenom, Toms hårdvara är inte snål med projekt för att tämja odjuret. Det handlar om att sätta upp en webbserver eller att börja designa en nätverksscanner. Roligare, ett växtövervakningsverktyg ser till att du inte missar en vattning.

Slutligen, även om bristen på Compute Model 4 är hemsk och bristen på Pi 4 Model B inte heller är särskilt rolig, är Pico / Pico W-serien lättare att producera: lagren är solida.

Källa: Raspberry Pi

Relaterade Artiklar

Back to top button