RASPBERRY: den nya appen för streaming av Netflix, Prime Video och mycket …

HALLON är namnet på ett projekt med öppen källkod genom vilket miljontals användare kan bygga och modellera sin egen gratis och oberoende digitala plattform. Det nya elektroniska kortet med ombord, känt över hela världen för sin mångsidighet, får idag en ny stjärna bredvid namnet med ankomsten av en ny app som heter Widevine.

Tack vare den nya mjukvaruplattformen kommer alla användare att kunna dra nytta av ett system som garanterar integrerad streaming av innehåll som det som erbjuds av populära tjänster Netflix, Amazon PrimeHulu, HBO Go, Disney +, Spotify, Pandora och många andra. Allt går igenom standardwebbläsaren som förvandlar mikrodatorn till ett riktigt mediacenter komplett med allt. Låt oss ta reda på vad vi kommer att kunna göra.

Raspberry Pi OS välkomnar Netflix, Prime Video och andra streamingplattformar

Widevine är en Google Digital Rights Management-tjänst (DRM). Det används för att skydda onlineinnehåll från hackare och används för en rik och varierad publik av onlinetjänster. Den används för att förhindra att innehåll som filmer och TV-serier laddas ner.

Många Android-enheter och Chromium-baserade tjänster kräver det som en del av streaming. Om villkoren inte accepteras spärras överföringen. På Raspberry Pi OS tjänsten är inte aktiv som standard med användaren som kallas för att installera ett paket som heter ibwidevinecdm0.

Innan du installerar det är det lämpligt att uppdatera systemet med dessa:

  • sudo apt uppdatering
  • sudo apt full uppgradering
  • sudo apt installlibwidevinecdm0

Gjort! Nu borde alla de mest populära plattformarna som anges ovan fungera utan några som helst problem. Den enda nackdelen består i det faktum att proceduren verkar fungera endast och uteslutande för 32-bitarsarkitekturer med en uttrycklig gräns pålagd för versioner med hårdvaruacceleration på 64-bitarsarkitektur.

Relaterade Artiklar

Back to top button