Ransomware: denna grupp ryska hackare anses vara den farligaste

Vad är ransomware eller ransomware?

Den cyberkriminella gruppen Conti anses vara den farligaste för tillfället, särskilt av myndigheterna i Costa Rica. Hans agerande förde landet in i ett undantagstillstånd.

Cyberkriminella handlingar kan ibland anta allvarliga proportioner, och Costa Rica tar fullt mått av det. Conti-gruppen, som är specialiserad på ransomware, hotar helt enkelt att störta sin regering. Inför cyberattacker från denna ryska grupp, som sägs vara den farligaste som för närvarande pågår, tvingades myndigheterna utlysa ett nationellt undantagstillstånd för flera dagar sedan.

Conti ransomware får ett helt land på knä

Conti ransomware-gruppen lyckas skaka världen. För ungefär tio dagar sedan pressade han Costa Rica att gå in i ett nationellt undantagstillstånd, ” på grund av cyberattacker som drabbats av olika offentliga organs system “, som specificerats i ett dekret undertecknat av den nya lokala presidenten, Rodrigo Chaves Robles.

På plats började det hela i april med attacken mot finansdepartementet, skadans omfattning var betydande. Costa Ricas finansministerium stod kvar i långa dagar utan en digital tjänst, vilket ledde till en kris som förstärktes av den plötsliga nedgången i de olika procedurerna och andra signaturer. Skattetjänsten, som är avgörande för landets ekonomi, stördes, liksom export- och tullsystemen, vilket drev direkta transaktioner ” för hand från en annan tid.

Conti Group förstörde datorsystem och kräver nu 20 miljoner dollar i utbyte mot att de lovade att avsluta attacken. Och återigen, vi pratar inte med dig om de 670 GB data som samlats in och informationen som avslöjas på den mörka webben.

Con-ti kommer inte att lämna

Flera länder har erbjudit sig att hjälpa Costa Rica. Detta är fallet med USA, som erbjuder 10 miljoner dollar till alla som kommer att identifiera och lokalisera mycket exakt ledarna för Conti-gruppen, och 5 miljoner dollar till de som tillhandahåller information som kan hjälpa myndigheterna att gripa de individer som konspirerar. med Conti.

Men vem är denna djävulska ransomware-grupp känd som Conti? Det första att veta är att denna målmedvetna grupp är en av de mest kända “i sin generation”, vågar vi säga. Han har också nyligen varit i nyheterna för att han öppet stött den ryska regeringen, när andra cyberkriminella grupper har valt att hålla sig neutrala och fokusera på lukrativa mål. Dessutom sägs det ha lanserat 500 attacker under det senaste året och har flera små ransomware-undergrupper, som löst kan kallas “affiliates”, som använder dess programvara.

Conti, som utgör sig själv som ett verkligt företag och visar verkligt ekonomiskt tänkande före sina attacker (genom att granska sina mål, deras ekonomiska situation, deras förmåga att svara), använder olika metoder för att distribuera sin mjukvara. Gruppen genomför framför allt spjutfiskekampanjer. Det är en avsändarimitation som tillåter social ingenjörskonst att lura mottagaren att följa en skadlig länk eller öppna en skadlig bilaga i ett e-postmeddelande. Han är också specialiserad på falska telefonsamtal eller falsk programvara.

Om samma ämne:
Se upp, REvil ransomware är tillbaka

Källa: ExpressVPN

Relaterade Artiklar

Back to top button