Ransomware: Altice bekräftar att det har drabbats, men inte dess franska filial, som inkluderar SFR

Altice logotyp

Om Altice-gruppen verkligen blev offer för ett ransomware, är Altice France-SFR-perimetern lyckligtvis inte oroad över dataangreppet.

Tidigare i fredags informerade vi dig om att Altice-gruppen i början av augusti hade blivit offer för Hive ransomware, med en möjlig kompromiss med känslig data och en storskalig cyberattack. Denna kväll ville företaget göra en inventering av situationen, efter vår uppmaning i början av dagen.

Franska kunder till Altice och SFR kan andas: bara dess finansiella holdingbolag har påverkats

I ett svar som kommunicerats till Clubic, berättar Altice France i ingressen att ” Omfattningen av Altice France och SFR berörs inte av Hive ransomware. Detta utesluter därför alla SFR, RED av SFR och andra abonnenter.

Å sin sida Altice-gruppen, vars tystnad var oroande efter avslöjanden om attacken gjord av RedPacket Security flera dagar sedan nu, bekräftar att ha blivit ett offer för Hive ransomware. ” Altice bekräftar att det var offer för en cyberattack med ransomware i början av augusti riktad mot ett internt nätverk på nivån för det finansiella innehavet. »

Patrick Drahis grupp fortsätter med att indikera att den har hanterat situationen därefter. ” Konsekvenserna har kontrollerats och alla tjänster har återställts “, man har sagt till oss. ” Som sådant är det finansiella holdingbolaget i full drift. Attacken, som inleddes den 9 augusti, skulle därmed definitivt vara över. Vi vet dock inte hur länge innehavet förlamades (delvis eller helt) av cyberattacken.

Gruppens ilska

Så hur är det med data från gruppen och dess kunder som potentiellt exponeras? ” Vi måste betona att inga känsliga uppgifter har äventyrats, inklusive kunddata, affärspartnerdata eller data relaterade till våra finansiella partners. säger gruppen.

Det är svårt att tro att Altice försöker dränka fisken, eftersom GDPR åligger den att, under straff av hårda straff, avslöja eventuella dataläckor som kan påverka dess kunder och partners. Sunt förnuft syftar därför till att försäkra konsumenterna om deras personliga information.

Altice är i alla fall särskilt upprörd efter denna cyberattack och tryckte på ” stark kritik mot denna typ av vidriga attacker och mot alla individer som begår dem “.

Relaterade Artiklar

Back to top button