RandPass: upptäck denna enkla generator för att skydda dina nycklar

Vikten av att ha nyckelgeneratorer

Det är värt att nämna vikten av att ha en bra lösenordshanterare idag. Å ena sidan kommer den att användas för att hantera alla nycklar i vårt dagliga liv. Detta kommer att tillåta oss att inte behöva memorera alla de vi har och kommer att göra det lättare för oss att ansluta. Men det kan också vara väldigt användbart för förbättra säkerheten .

Men det bör noteras att många lösenordshanterare tillåter oss skapa nycklar uppfyller vissa krav som vi markerar. På så sätt säkerställer vi att de är starka och komplexa, att de innehåller bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialsymboler. Det är viktigt att de är unika och att allt vi nämner är slumpmässigt.

Om vi ​​skapar ett lösenord själva är det normalt att vi använder ord eller siffror som vi lättare kan komma ihåg. Vi kommer att använda mönster som kan gissas av inkräktare eller program som stjäl lösenord. Detta gör användningen av nyckelchefer ännu viktigare.

Kort sagt, idag är det väldigt intressant att ha lösenordshanterare och de finns i alla typer av enheter och operativsystem. Ännu mer om den här administratören också genererar lösenord. Vi har ett brett utbud av möjligheter, både gratis och betalda. Idag ska vi nämna RandPass, ett alternativ som vi kan använda i Windows.

RandPass, en enkel lösenordsgenerator för Windows

Idag är Windows 10 det mest använda operativsystemet på stationära datorer. Det gör att det finns många verktyg och alternativ att använda. Vi har många nyckelchefer tillgängliga och en av dem är RandPass .

En av de coolaste funktionerna i RandPass är att det låter dig generera väldigt långa nycklar. Den kan generera lösenord på upp till 1 000 tecken, även om det inte är vårt mål. När vi pratar om lösenordssäkerhet är en grundläggande faktor nyckelns längd. Den tillagda ansiktssymbolen gör det exponentiellt säkrare.

Det tillåter oss också generera masslösenord . Låt oss säga att vi måste ha nycklar för olika konton eller tjänster. Kanske till och med för ett helt företag där vi måste ge varje medlem ett lösenord. Denna nyckelgenerator för Windows låter oss generera flera samtidigt.

Även om det inte är det mest tillrådliga, kan vi också inkludera en lista med ord som vi vill ska vara en del av denna nyckel. Kanske kan vi på så sätt bli bekanta med lösenordet vi genererar, även om vi redan säger att det är bättre om det är helt slumpmässigt.

En annan cool funktion är möjligheten att hitta dubbletter av lösenord. Detta är användbart eftersom det inte är tillrådligt att ha samma lösenord i mer än en tjänst. I händelse av en attack kan det vi kallar en dominoeffekt uppstå.

Hur man använder RandPass

Att börja använd RandPass, det första vi måste göra är att ladda ner appen. Det bör nämnas att vi kan installera det på vår dator eller helt enkelt köra filen. Vi lämnar dig länken för ladda ner .

För att skapa nycklar med RandPass är processen väldigt enkel. Det räcker med att öppna applikationen och markera de alternativ som intresserar oss. Det bästa är att den innehåller alla typer av tecken, bokstäver och siffror. Vi kan också markera vissa alternativ som att lösenordet ska separeras med bindestreck etc.

Som vi kan se från bilden vi lägger upp ovan finns det 5 lösenord. Du kan lägga så många du vill och det genererar dem automatiskt.

Relaterade Artiklar

Back to top button