RaidForums: 21-årig grundare av webbplatsen för handel med stulna personuppgifter arresterades

Efter åtminstone sex års handel med stulna personuppgifterden ökända marknaden för stulen data RaidForum det stängdes efter gripandet av den påstådda grundaren och administratören Diogo Santos Coelho i Storbritannien tidigare i år.

Coelho, 21 årsom påstås ha använt smeknamnet “Allsmäktig”, enligt det amerikanska åtalet som inleddes i måndags i det östra distriktet Virginiaavvaktar för närvarande resultatet av de rättsliga förfarandena för Storbritannien för utlämna honom till USA.

USA:s åtal anklagar Coelho för konspiration, bedrägeri och grov identitetsstöld till följd av hans påstådd verksamhet som chefsadministratör för RaidForumsen onlinemarknadsplats för komprometterade eller stulna databaser som innehåller personlig och finansiell information.

Upphävandet av åtalet, som ursprungligen lämnades in den 6 maj 2021, åtföljdes av nyheten om en internationella ansträngningar för att stänga webbdomänerna associerade med RaidForums: raidforum[.]com, Rf[.]ws och Raid[.]LOL. Sajten sägs ha lockat runt en halv miljon användare.

Hur webbplatsen föddes

Europol, i samarbete med myndigheterna i USA, Storbritannien, Tyskland, Portugal, Sverige Och Rumänienpåstås ha tagit det underjordiska forumet offline, beslagtagit dess infrastruktur och arresterat två av Coelhos påstådda medbrottslingar som en del av operationen TURKET.

“, sa den ansvariga biträdande direktören Steven M. D’Antuono från Washington Field Office från FBI i ett uttalande.

Enligt åtalet ska Coelho grundade RaidForums i januari 2015. Till en början fokuserade webbplatsen på att organisera och stödja trakasserier genom att göra falska rapporter till brottsbekämpande myndigheter.

Inom det följande året sägs forumet ha blivit en plats för att köpa och sälja stulen data bestående av personlig och ekonomisk information från personer i USA och på andra håll. Uppgifterna ska omfatta bankadresser och kontonummer, kreditkortsuppgifter, inloggningsuppgifter och personnummer.

Relaterade Artiklar

Back to top button