Radiovågor: en ny energikälla för att driva bärbar teknologi

Att driva bärbara enheter kan bli enklare än vi tror tack vare radiovågorna som genomsyrar miljön där vi lever, till exempel själva Wifi. Denna typ av vågor kan faktiskt bli en utmärkt energikälla för att driva sensorer och andra bärbara teknologier.

Detta visar en studie publicerad på den prestigefyllda tidskriftens sidor Material idag Fysik. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare från Penn State University ledd av vetenskapsmannen Huanyu Cheng. Specifikt har forskarna utvecklat en antennsystem som gör att du kan dra nytta av radiovågor som en energikälla för att driva i bärbar enhetmed andra ord bärbara teknologier.

Radiovågor är överallt, alltid och om denna form av energi som genomsyrar hela miljön där vi lever inte exploaterades, skulle den helt enkelt gå till spillo. Men forskare har väl tänkt att utnyttja det och förvandla det till elektricitet. För att uppnå detta har de dock utvecklat två elastiska metallantenner integrerade på en ledande grafenmaterial med en beläggning av metall. Det är ett system som fungerar även när det är hopfällt eller strykt. Dessutom kan den sända utan hjälp av sladdar data från bärbara sensorer för övervakning av hälsa. Till detta system kopplade sedan forskarna en krets kan omvandla elektromagnetiska vågor till elektricitet.

Det är verkligen en idé Intressant och hur någonsin användbar eftersom den elektricitet som produceras med hjälp av radiovågor har fördelen av att vara Fortsättfastän sämre jämfört med andra energikällor som till exempel solljus eller kroppsrörelser.

Relaterade Artiklar

Back to top button