Radera all närvaro och spår i sociala medier med dessa knep

Vikten av säkerhet och integritet i sociala nätverk

När vi surfar på nätet är vår data inte alltid säker. Det finns många plattformar som vi använder i vårt dagliga liv och alla är inte säkra. Speciellt när vi pratar om sociala nätverk, det är mycket personlig information som vi ständigt anger. Vi pratar om data som vårt namn, e-post, gilla-markeringar, platser vi besöker, foton, videor, vänner, kontakter och mycket mer.

Allt detta kan påverka vår privatliv eftersom det har förekommit fall där all denna information används i vinstsyfte. Ibland säljs data till och med till tredje part för att delta i marknadsföringskampanjer riktade efter vår smak.

HR-avdelningar använder också offentlig information från sociala medier för att “studera” kandidater för att arbeta för företaget, rita en profil för att se om de passar företaget, eller avvisas för vad de kommenterar eller postar på sociala medier. Sociala nätverk kan vara ett bra kommunikationsverktyg, men de kan också vara farliga om du inte är försiktig med vad som publiceras, delas och de kontakter vi knyter via sociala nätverk.

Många användare väljer att lämna sociala nätverk och slipper därmed integritetsproblem. I den här artikeln kommer vi att prata om det. Vi kommer att ge en rad tips för att rensa närvaron på sociala nätverk och inte äventyra vår säkerhet och integritet.

Hur man tar bort sociala medier-data

Ta bort plattformskonto

Det första steget vi kan ta är att direkt radera vårt konto och vår data av själva plattformen . Detta är det mest logiska och det mest grundläggande när du vill radera spåret på sociala nätverk. Normalt sett har plattformar som Facebook, Instagram eller Twitter möjlighet att radera kontot och all data och information de lagrar. Naturligtvis måste du komma ihåg att ibland sparas dessa uppgifter i 30 dagar, dessa uppgifter sparas under denna tid ifall du skulle ångra att du avslutade prenumerationen. Det finns dock information som aldrig kommer att raderas, bara avregistrera din användare från sociala nätverk, men allt innehåll du har laddat upp till det sociala nätverket kommer att finnas kvar på deras servrar för alltid.

Du måste stanna vid alla alternativ de visar oss och därmed eliminera all data helt.

Det måste vi ha i åtanke inaktivera kontot är inte samma sak än att ta bort det. Vissa plattformar som Facebook erbjuder oss möjligheten att avaktivera kontot under en viss tid. Det betyder inte att vår lagrade data raderas. Om vi ​​vill “radera” informationen kommer vi att behöva välja alternativet att radera kontot, även om i många fall mycket av informationen som vi har laddat upp aldrig kommer att raderas.

Använd fristående tjänster

Ibland är det inte så lätt ta bort konto på sociala medier . Alternativet kanske inte är tillgängligt eller så vet vi inte var vi kan hitta det. För detta har vi oberoende plattformar som erbjuder oss möjligheten att eliminera data från sociala nätverk.

I den meningen har vi olika alternativ som t.ex Ta bara bort mig Var DeseatMe som visar oss en lista över de sociala nätverk där vi är närvarande. Det kan vara så att vi vid något tillfälle har registrerat oss på en plattform som vi inte längre kommer ihåg, tack vare dessa verktyg kommer vi att kunna kontrollera alla sociala nätverk där vi har skrivit in vår e-post.

Verifiera att vi inte har någon länkad data

Vi måste också kontrollera att vi inte har några länkad data . Det är möjligt att vi via ett socialt nätverk har delat data med andra tjänster och plattformar. Allt detta kan vara tillgängligt på webben och det skulle vara tillrådligt att även eliminera dessa ytterligare tjänster, det vill säga vi måste följa spåret som vi lämnade på sociala nätverk för att inte lämna detaljer.

Radera inspelningar via sociala nätverk

Något väldigt vanligt är att kunna ansluta till andra plattformar bara genom att lägga till vårt Facebook- eller Twitter-konto. Men det skapar också integritetsfrågor . I händelse av att vi vill eliminera spåret av sociala nätverk, skulle det också vara tillrådligt att eliminera dessa alternativa identifierare från de olika tjänsterna där vi har använt dem. Det är inte vettigt att vi tillåter anslutning till en tjänst via Twitter eller Facebook, om det visar sig att vi har raderat vårt konto på dessa sociala nätverk.

Kort sagt, här är några grundläggande och intressanta knep för att eliminera närvaron på sociala nätverk. Tänk på att integritet är en mycket viktig faktor, men den är inte alltid närvarande. Vi måste vara extremt försiktiga när vi surfar på nätet.

Relaterade Artiklar

Back to top button