Rädd för stick? I framtiden kommer allt att lösas tack vare ett robotpiller

En del av oss kommer säkert att vara rädda för nålar eller nålar. Det är den rädslan som kallas belonefobi eller trypanofobi. Det är i alla fall den ihållande, onormala och omotiverade rädslan för vassa föremål som drabbar, i större eller mindre utsträckning, 10 % av världens befolkning. Denna fobi gör tanken på injektioner, blodprover och allt som involverar närvaron av en nål outhärdlig.

Det verkar dock som att rädsla för stick det blir snart bara ett avlägset minne, inom en inte alltför avlägsen framtid. Detta tack vare a innovativa robotpiller som kan utföra injektioner direkt i tarmen, utan smärta och med jämn effekt större jämfört med traditionella punkteringar. Att utveckla detta inget mindre än extraordinära robotpiller var ett team av forskare som arbetade på Incube Labs av Rain Therapeutics. Forskarna, samordnade av Mir Imran de skapade ett slags pillerformad minirobot som efter förtäring ger en injektion samtidigt som den passerar genom tarmväggen, varvid operationen resulterar i helt smärtfritt.

Därför kan rädslan för stick som griper några av oss hitta en otrolig och extraordinär lösning tack vare detta robotpiller. Dessutom innehåller denna kapsel inga fjädrar eller metalldelar. Nålarna är faktiskt gjorda av syntetiskt material och injektionsmekanismen aktiveras tack vare en ballong som sväller när den väl når tarmkanalen. Använd denna minirobot kommer att ha en dubbel förmån: den första är att injektionen ges i övre delen av tarmen vilket är mycket vaskulariserad och den andra fördelen är att denna del av mag-tarmkanalen inte kommer att känna någon smärta, om inte en liten e uthärdlig klåda.

Relaterade Artiklar

Back to top button