Råd för trådlösa nätverk. Kopplar din trådlösa router ständigt från eller tappar anslutningen?

Jag har haft det i ungefär ett år nu netgear trådlös router(Netgear trådlöst) och det var ganska bra tills för ett par veckor sedan plötsligt slutade min trådlösa anslutning eller så kunde jag inte ansluta(t anslut) tills routern startas om! Det var Kunglig smärta(kunglig smärta) , men på grund av lättja så brydde jag mig inte om att fixa det tidigare! Om du är i samma situation, här är vad du kan göra för att åtgärda problemet!

Problemet orsakas vanligtvis av en av tre saker: din trådlösa kortdrivrutin, din routers firmwareversion (oftast drivrutinen för din router) eller dina routerinställningar. Jag hittade det om du inte använder en riktigt gammal trådlös router(trådlös router), troligtvis är den gamla drivrutinen för ditt trådlösa kort att skylla på. Därför måste du uppgradera ditt trådlösa kort. Hur gör vi det?

Uppdatera PC-drivrutinen

Först måste du gå till Hemsida(webbplats) för din datortillverkare: Dell HP, Toshiba etc. och gå till dem support eller sida för nedladdning av drivrutiner(support eller sida för nedladdning av drivrutiner) . Här försökte jag få direktlänkar till dessa sidor för de vanligaste datorerna:

Dell – http://www.dell.com/support/home/us/en/19/Products/

HP – http://www8.hp.com/us/en/drivers.html

Toshiba – http://support.toshiba.com/drivers

Sony – http://esupport.sony.com/perl/select-system.pl?DIRECTOR=DRIVER

Lenovo – http://support.lenovo.com/us/en/products?tabName=Downloads

Välj ditt system eller ange det och hitta den senaste drivrutinen för trådlöst kort. Det brukar finnas en sektion Netto(Nätverk)” och nedanför bör du se en lista med drivrutiner. En av dem ska innehålla ordet “Trådlös”. Om du har fler än en trådlös drivrutin(trådlös drivrutin), måste du ta reda på vilken som är installerad på din dator.

Du kan definiera modellnummer(modellnummer) på ditt trådlösa kort genom att samtidigt trycka på Windows(Windows-tangent) + ” Paus(Paus) » . Detta tar upp ” Systemets egenskaper(Systemegenskaper). Ett annat sätt att komma till det är att högerklicka på “Min dator(Den här datorn)” och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” . Väl där klickar du “Avancerade systeminställningar”(Avancerade systeminställningar).

avancerade systeminställningar

Gå till ” Utrustning(Hårdvara )” och klicka sedan på ” Enhetshanteraren”(Enhetshanteraren).

Enhetshanteraren

Du kommer att se en lista över enheter med ett plustecken till vänster om dem. Tryck ” Nätverksadaptrar(Nätverksadaptrar)” och en post för ditt trådlösa kort visas enligt nedan:

drivrutiner för enhetshanteraren

Ladda nu ner den här drivrutinen från listan på tillverkarens webbplats. Vanligtvis heter det trådlösa kortet “Intel Pro Wirelesss” eller “Dell Wireless”, etc. När du har laddat ner filen till ditt skrivbord, dubbelklickar du på det och följer installationsinstruktionerna. Du kan behöva starta om datorn.

Om problemet låg i drivrutinen på datorn bör frånkopplingen försvinna helt. Om inte, kanske du måste försöka uppdatera routerns firmware(routerns firmware).

Uppdatera routerns firmware

Uppdatering routerns firmware(router firmware) är inte en så trivial uppgift som beror på routermärke,(routermärke) som du har. Nästan ingen(Nästan ingen) vilken av dem har inte en automatisk uppdateringar(uppdateringsfunktion). Istället måste du ladda ner den senaste firmware från deras webbplats, logga in på din router och sedan ladda ner den och uppdatera.

Först måste du ta reda på det IP-adress(IP-adress) till din router och användning(router och använd) den för att logga in via webbläsaren. Läs mitt inlägg om sökning IP-adresser(IP-adress) för trådlöst åtkomstpunkter(åtkomstpunkt) . Eftersom uppdateringsmetoden routerns firmware(router firmware) varierar mycket efter märke, bäst att leta efter modellnumret på din router(routerns modellnummer) + “uppdatera firmware” för att hitta specifika instruktioner.

Routerinställningar

Det sista problemet som kan göra att en anslutning tappas är de olika inställningarna på din router. På senare tid har du dubbla bandroutrar som låter dig sända på nätverk 2,4 och 5 GHz. (GHz) Dessa avancerade routrar fungerar vanligtvis mycket bra med de senaste prylarna och datorerna, men äldre maskiner kan ibland ha problem. Här är några saker jag skulle prova:

1. Anslut till 2.4-nätverk GHz,(GHz-nätverk) om du för närvarande är ansluten till nätverk 5 GHz(GHz ett).

2. Se till att kanalinställningarna för nätverk är inställda på routern Bil . Om du av någon anledning har valt en viss kanal, prova en annan kanal.

3. Inaktivera avancerade säkerhetsfunktioner som filtrering MAC-adresser, (MAC-adress)nätverksisolering och Wi-Fi Protected setup(nätverksisolering och Wi-Fi Protected Setup) . Ingen av dem ökar faktiskt säkerheten så mycket och orsakar till slut mer problem.

4. Se till att trådlöst nätverksläge(trådlöst nätverksläge) är inställt på ” Blandad(Blandat) » . Att välja ett högre läge kan ibland orsaka problem med äldre enheter.

5. Om du inte vet något om dina routerinställningar, försök att återställa din router helt genom att klicka Återställningsknapp(Återställningsknapp) . Anpassa(Konfigurera) trådlös nätverkssäkerhet och lämna den som den är.

Trådlösa inställningar

Det hoppas vi(Förhoppningsvis en) av dessa lösningar kommer att lösa ditt problem problem med trådlös anslutning(anslutningsproblem). Om du har en annan lösning, vänligen lämna en kommentar och meddela oss. Njut av!

Jag har haft en Netgear trådlös router i ungefär ett år nu och den har varit ganska bra tills för ett par veckor sedan plötsligt min trådlösa anslutning försvann eller så kunde jag inte ansluta om jag inte startade om routern! Det var en kunglig smärta, men eftersom jag är lat hann jag inte fixa det tidigare! Om du är i samma situation, här är vad du kan göra för att åtgärda problemet!

Problemet orsakas vanligtvis av en av tre saker: drivrutinen för ditt trådlösa kort, firmwareversionen på din router (i princip drivrutinen för routern) eller inställningar på din router. Jag har upptäckt att om du inte använder en riktigt gammal trådlös router, är det mer än troligt en gammal drivrutin för ditt trådlösa kort som är boven. Så du måste uppdatera det trådlösa kortet. Hur gör vi det?

Uppdatera PC-drivrutinen

Först måste du gå till webbplatsen för tillverkaren av din dator: Dell, HP, Toshiba, etc och gå till deras support- eller sida för nedladdning av drivrutiner. Här har jag försökt få direktlänkar till dessa sidor för de vanligaste datorerna:

Dell – http://www.dell.com/support/home/us/en/19/Products/

HP – http://www8.hp.com/us/en/drivers.html

Toshiba – http://support.toshiba.com/drivers

Sony – http://esupport.sony.com/perl/select-system.pl?DIRECTOR=DRIVER

Lenovo – http://support.lenovo.com/us/en/products?tabName=Downloads

Välj ditt system eller skriv in det och hitta den senaste drivrutinen för ditt trådlösa kort. Det brukar finnas ett avsnitt som heter Nätverk och nedanför bör du se en lista med drivrutiner. En av dem borde ha ordet “trådlös” i sig. Om du har mer än en trådlös drivrutin måste du ta reda på vilken du har installerat på din dator.

Drivrutinen för trådlöst kort

Du kan fastställa modellnumret för ditt trådlösa kort genom att trycka på windows nyckel + den Paus knappen samtidigt. Detta tar upp Systemegenskaper dialog. Ett annat sätt att komma till det är att högerklicka på Min dator och välj Egenskaper. Väl där, klicka på avancerade systeminställningar.

avancerade systeminställningar

Klicka på Hårdvara fliken och klicka sedan på Enhetshanteraren.

Enhetshanteraren

Du ser en lista över enheter med plustecken till vänster om dem. Klicka på den som kallasNätverksadaptrar” och det kommer att finnas en post för ditt trådlösa kort som visas nedan:

drivrutiner för enhetshanteraren

Ladda nu ner den drivrutinen från listan från tillverkarens webbplats. Vanligtvis kallas det trådlösa kortet något “Intel Pro Wirelesss” eller “Dell Wireless”, etc. När du har laddat ner filen till skrivbordet dubbelklickar du på den och följer stegen för att installera. Du kanske måste starta om datorn.

Om det var drivrutinen på datorn som var problemet bör de avbrutna anslutningarna försvinna helt. Om inte, kanske du måste försöka uppdatera routerns firmware.

Uppdatera routerns firmware

Att uppdatera routerns firmware är en inte så trivial uppgift som varierar beroende på vilket routermärke du råkar ha. Nästan ingen av dem har en automatisk uppdateringsfunktion. Istället måste du ladda ner den senaste firmware från deras webbplats, logga in på din router och sedan ladda upp den och utföra uppdateringen.

För att komma igång måste du ta reda på IP-adressen för din router och använda den för att logga in via en webbläsare. Läs mitt inlägg om att hitta IP-adressen för en trådlös åtkomstpunkt. Eftersom metoden för att uppdatera routerns firmware varierar så mycket beroende på märke är det bäst att söka på routerns modellnummer + “firmware update” för att hitta specifika instruktioner.

Routerinställningar

Det sista problemet som kan orsaka avbrutna anslutningar är olika inställningar på din router. På senare tid har du dual-band routrar som låter dig sända på både 2,4 och 5 GHz nätverk. Dessa avancerade routrar fungerar normalt riktigt bra med de senaste prylarna och datorerna, men på äldre maskiner kan du ibland stöta på problem. Här är ett par saker jag skulle prova:

1. Anslut till 2,4 GHz-nätverket om du för närvarande är ansluten till 5 GHz-nätverket.

2. Se till att kanalinställningarna för nätverken är inställda på routern Bil. Om du har valt en viss kanal av någon anledning, prova en annan kanal.

3. Stäng av extra säkerhetsfunktioner som MAC-adressfiltrering, nätverksisolering och Wi-Fi Protected Setup. Ingen av dessa ökar verkligen säkerheten så mycket och orsakar till slut mer problem.

4. Se till att ditt trådlösa nätverksläge är inställt på blandad. Att välja ett högre läge kan ibland orsaka problem med äldre enheter.

5. Om du inte vet något om dina routerinställningar, försök att återställa din router helt genom att trycka på återställningsknappen. Konfigurera trådlös säkerhet och lämna det där.

Trådlösa inställningar

Förhoppningsvis löser en av dessa lösningar ditt problem med trådlös anslutning. Om du har en annan lösning, vänligen lämna en kommentar och meddela oss. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button