Quicks hemliga jättesåsrecept säljs för $31 000 som NFT

Recept Quick NFT 02 © Quick

Efter musikerna Quentin Tarantino
eller Warner Bros.
är det snabbmatskedjornas tur att börja NFT
.

Quick har bestämt sig för att sätta stopp för 50 år av välbevarade hemligheter genom att sälja Jättens såsrecept på NFT-auktionen. Ja, nästan.

Giant-receptet säljs i NFT, eller nästan

För att fira sitt 50-årsjubileum har snabbmatskedjan Quick beslutat att uppmärksamma tillfället genom att avslöja sin bäst bevarade hemlighet. I Belgien har varumärket verkligen tillkännagett försäljningen av receptet för sin sås via NFTs (non-fungible tokens), digitala tokens som tillåter en köpare att bli “laglig ägare” till ett verk eller digitalt objekt. Uppenbarligen är detta bara en stor kommunikationskampanj eftersom det finns en twist.

Det är inte själva receptet som säljs, utan ett konstnärligt verk utifrån det. Kevin Derycke, chefen för Quick i Belgien, spelade verkligen in instruktionerna för receptet i en ljudisolerad studio där ingen kunde höra det och ljudvågens utseende fångades sedan. Det är därför denna bild som såldes i form av NFT.

Recept Snabb NFT © Snabb

Till slut samlade ett Giant-fan in konstverket för 7 ethereum, eller cirka 31 000 $, i vetskap om att det är omöjligt att tyda det för att återställa ljudet. Hela summan kommer att doneras till Digital for Youth, en belgisk organisation som har åtagit sig att överbrygga den digitala klyftan bland unga människor i landet.

Om samma ämne:
Manuskript av Jodorowskys “Dune” ska släppas av ett kollektiv av krypto-entusiaster

Källa: 20 minuter

Relaterade Artiklar

Back to top button