Quest Pro: Metas nya hjälm urpackad på video

Meta Quest Pro © Meta

En månad före Meta Connect-konferensen, stjärnan i evenemanget VR-headset Quest Pro har redan läckt.

Den nya high-end produkten från Mark Zuckerbergs grupp skulle verkligen ha packats upp och avtäckts i all sin glans av Ramiro Cardinas på Twitter.

Packade upp en månad i förväg

Det var tänkt att vara hjärtat i Meta Connect-konferensen som väntas den 11 oktober, men en användare har redan uppenbarligen lyckats lägga vantarna på det berömda Project Cambria, även kallat Meta Quest Pro.

Om skepsisen är i sin ordning, tyder allt på att det verkligen är den avancerade efterföljaren till Metas guldgås som är Quest 2. Bevisas av en mycket liknande och förmodligen officiell ruta. Det senaste av Metas VR-headset, klädda helt i svart, verkar på videon vara mycket tunnare och lättare än sin storebror med ett mindre grovt visir.

Ramiro Cardinas presenterar också kontrollerna som medföljer Quest Pro. Dessa ser relativt lika ut som Quest 2, förutom en lite tunnare design och även helt svarta.

Vad finns kvar för Meta Connect?

Vad återstår att presentera av Mark Zuckerberg och hans team nu när motståndet till Meta Connect har varit inaktuellt? Vi kan tänka på odjurets tekniska specifikationer, även om några av dessa redan har läckt.

Vi borde verkligen förvänta oss en högre upplösning jämfört med Quest 2, samt en Mini-LED-skärm. Förutom virtuell verklighet kommer Quest Pro också att stödja förstärkt verklighet. Priset att betala för alla dessa nyheter kommer dock att vara högt. Vi måste verkligen förvänta oss dubbelt så mycket som Quest 2, eller till och med ett pris som överstiger 1 000 euro.

Meta borde också passa på att sätta sin nya hingstföl på prov på hans berömda Metaverse, Horizon Worlds. Detta galna projekt av gruppen har inte särskilt bra press för tillfället, men det utförda arbetet kommer kanske att få en chans att lysa den 11 oktober.

Relaterade Artiklar

Back to top button