Qualcomm presenterar officiellt den nya Snapdragon 778G 5G SoC

Qualcomm har officiellt meddelat ankomsten av ett nytt System-on-Chip. De Den aktuella processorn är Snapdragon 778G 5G kännetecknas av serienumret SM7325. Det är en hårdvarulösning baserad på Snapdragon 780G-plattformen som lanserades i mars förra året.

SoC som just presenterades av den amerikanska chiptillverkaren behåller 6nm-arkitekturen men det borde den erbjuder prestanda något högre än den plattform som den härrör från. På Snapdragon 778G 5G är det möjligt att hitta Cortex-A78-kärnor av anpassad konstruktion som gör att du kan nå 2,4 GHz driftfrekvens.

där Integrerad GPU är Adreno 642L som erbjuder fullt stöd för alla större videostandarder som Vulkan 1.1, OpenGL 3S 3.1, OpenCL 2.0 FP och HDR10+. SoC kan hantera enheter med skärmar med FullHD+-upplösning och uppdateringshastigheter upp till 144Hz.

Qualcomm presenterade den nya Snapdragon 778G 5G SoC

Tack vare de integrerade funktionerna för artificiell intelligens, SoC är också lämplig för spel. Faktum är att tack vare Snapdragon Elite Gaming-funktionerna kommer det att vara möjligt att spela alla de mest kända titlarna i fred.

Ur en fotografisk synvinkel erbjuder Qualcomm Snapdragon 778G 5G stöder upp till 192 megapixlar för enstaka kameror eller en konfiguration upp till 36 + 22 megapixlar för dubbla kameror. Dessutom kommer tillverkare att kunna lägga till ytterligare en 22MP-kamera i fallet med en trippelkonfiguration.

Det integrerade modemet låter dig dra fördel av 5G-anslutning och stöder mmWave- och sub-6 GHz-nätverk. Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, USB 3.1 och USB-C. SoC stöder även Quick Charge 5 snabbladdningsteknik.

Enligt rykten kommer den första enheten som kommer på marknaden med Qualcomm Snapdragon 778G 5G SoC att vara Honor 50.

Relaterade Artiklar

Back to top button